Організатору нападу на табір ромів у Львові повідомили про підозру

 

20-річному львів’янину, якого вважають ймовірним організатором нападу на роміський табір на околиці Львова, правоохоронці повідомили про підозру. Про це інформує прес-служба львівської поліці.

Молодику (за даними ЗМІ, його звуть Андрій Тичка) інкримінують злочин, передбачений п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Тим часом генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд надіслав лист на адресу прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, у якому висловив стурбованість у зв’язку з низкою атак, спрямованих проти ромської громади в Україні. Він закликав українську владу провести належне розслідування.

Як повідомляла “Новинарня“, напад на табір ромів у лісовому масиві вул. Трускавецькій стався пізно ввечері 23 червня. Ромів із Закарпаття атакувала група озброєних ножами, металевими трубами та ланцюгами підлітків. Внаслідок нападу загинув 24-річний мешканець села Рівне, ще четверо осіб, серед яких 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків та 30-річна жінка дістали тілесні ушкодження.

Вісьмох підозрюваних, серед яких один 20-річний та семеро 16-17-річних юнаків, було затримано, їм оголошено про підозру. Поліція прозвітувала зокрема про затримання організатора нападу.

Підозрювані в нападі на табір ромів у Львові визнали свою приналежність до незареєстрованого угруповання “Твереза і зла молодь”, яке використовувало символіку ультраправої націоналістичної організації Misanthropic Division.

Рада Європи засудила напад на табір ромів у Львові і вимагає прозорого та швидкого розслідування інциденту.
Про це заявив прес-секретар генсека РЄ Даніель Гольтген.

“Ми засуджуємо черговий напад на ромів, про що сьогодні повідомила поліція. Ми нажахані, що на цей раз одну людину вбили. Ми очікуємо повного і прозорого розслідування без зволікання”, – написав він у “Твіттері”.

В Україні останнім часом почастішали випадки нападів на табори ромів. Так, 23 травня група радикально налаштованих осіб розгромила табір ромів у Тернополі, 7 червня “Національної дружини” прибрали табір у Києві, раніше у квітні це робили активісти “С14”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна