Під Тернополем напали на табір ромів

 

Напад на наметовий табір ромів стався у смт Велика Березовиця біля Тернополя 22 травня ввечері. На людей напала група невідомих – приблизно п’ятнадцять молодиків. Вони стріляли, кричали та намагалися  побити мешканців табору, але ті втекли. Про це повідомляє прес-служба поліції.

На момент нападу в таборі перебувало 7 дорослих та 15 дітей. До обласного центру вони приїхали із Закарпатської області. На життя заробляли збором та здачею металобрухту.

“Поліція розглядає кілька версій даної події. В першу чергу – це конфлікт між місцевим населенням та ромами, бо напередодні були скарги на негативну поведінку ромської спільноти на Тернопільщині”, – пояснив начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол.

Потерпілі стверджують, що вони на вогнищі готували вечерю, коли забігла група людей і пролунали звуки, схожі на постріли. Роми почали тікати в ліс. Під час сутички зайнялися намети.

На пошуки ймовірних нападників виїжджали патрульні поліцейські та група реагування патрульної поліції. За півтора кілометра від місця події правоохоронці зупинили групу осіб. Їх запросили у Тернопільське відділення поліції. З місця події вилучили гільзи, ймовірно від пневматичної зброї.

Поліцейські опитують потерпілих. За медичною допомогою ніхто не звертався.
Подія внесена в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до статті 296 частини 4 ККУ – Хуліганство, вчинене із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Як повідомляла “Новинарня“, у квітні націоналісти вигнали ромів з табору на Лисій горі в Києві.

Читайте також:
Після вбивства 8-річної дитини в Лощинівці на Одещині

відбулися антиромські погроми. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна