Напад на табір ромів у Львові: поліція затримала організатора, порушила справу за вбивство

 

За фактом нападу на ромський табір у Львові поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України ‑ “умисне вбивство, вчинене групою осіб за попередньою змовою”.

Про це в неділю, 24 червня, заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв, повідомляє сайт інституції.

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавлення волі.

Князєв наголосив, що поліція затримала всіх нападників на ромське поселення – сім молодиків віком 16-17 років, жителів Львова.
Крім того, поліцейські встановили і затримали 20-річного організатора цього нападу.

Із місця події вилучено речові докази, зокрема ніж, яким було завдано поранення загиблому, інші предмети, що їх зловмисники використовували для нанесення ушкоджень жителям табору.

Зазначається, що поліцейські встановлюють і доставляють до відділень поліції інших осіб, які можуть бути причетними до цього нападу.

Вирішується питання про затримання учасників нападу за ст. 208 КПК.

Князєв повідомив, що внаслідок нападу, який стався близько опівночі у Львові, 24-річний мешканець Закарпатської області отримав смертельні ножові поранення. Ще четверо осіб ‑ 10-річний хлопчик, двоє 19-річних юнаків і 30-річна жінка ‑ отримали тілесні ушкодження.

“Аморальність цих людей, які в контексті останнього нічного випадку у Львові посеред ночі здійснили зухвалий напад на табір ромів, не можна виправдати нічим. Від рук нападників загинув 24-річний юнак. Ще четверо людей, серед яких навіть одна дитина, отримали поранення”, ‑ сказав голова НПУ.

“Запевняю, поліція виконає свою роботу: винні у скоєнні цих злочинів будуть притягнуті до кримінальної відповідальності і понесуть покарання, згідно з чинним законодавством”, – пообіцяв він.

Розслідування перебуває на контролі керівництва Нацполіції і Міністерства внутрішніх справ.

Як інформувала “Новинарня” , напад на табір ромів на вулиці Трускавецькій стався пізно ввечері 23 червня.

Читайте також:
“Нацдружини” ліквідували табір ромів у київському парку. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна