Хмельницькому СБУшнику, який стріляв по майданівцях у 2014-му, оголосили про підозру. ОНОВЛЕНО

оновлено

Управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ 21 червня повідомило про підозру співробітнику відділу ЦСО “А” УСБУ у Хмельницькій області, який 19 лютого 2014 року відкрив вогонь по “майданівцям”, що пікетували будівлю управління. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

“Альфівцю” інкримінують перевищення влади, що супроводжувалося насильством, болісними діями та застосуванням зброї, заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження за метою залякування потерпілого та інших осіб, заподіяння необережного тяжкого тілесного ушкодження та вбивства через необережність, тобто у кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 365, ч. 1 ст. 119, ч. 2 ст. 121, ст. 128 КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

ОНОВЛЕНО. Водночас у суботу речниця СБУ Олена Гітлянська повідомила “Українській правді“, що Служба безпеки вважає підозру співробітнику відділу ЦСО “А” УСБУ у Хмельницькій області сфабрикованою.

“Ми не виключаємо, що керівник слідства у такий спосіб намагається приховати свою неефективність та уникнути звільнення”, – заявила вона.

За словами Гітлянської, голова СБУ Василь Грицак обговорив цю ситуацію з генеральним прокурором Юрієм Луценком, який пообіцяв максимально об’єктивно в ній розібратися.

Речниця СБУ також стверджує, що Служба безпеки надавала і надає прокуратурі повне сприяння у розслідуванні за фактом застосування 19 лютого 2014 року вогнепальної зброї біля центрального входу будівлі Управління СБУ у Хмельницькій області при проведенні там мирних громадських акцій протесту.

19 лютого 2014 року мітингувальники з місцевого Майдану вирушили під стіни управління СБУ. Деякі з них намагалися проникнути всередину. Працівник СБУ відкрив вогонь з автомату. Смертельне поранення одержала 72-річна Людмила Шеремет, яка згодом померла в лікарні. Ближче до вечора того дня від кулі загинув 21-річний Дмитро Пагор.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна