Омбудсмана України не пустили до ув’язненого Карпюка

Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в суботу, 16 червня, з політв’язнем Миколою Карпюком у російському Володимирі.

Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

“Подала заяву до Володимирського Централу на зустріч із Миколою Карпюком. До мене вийшов начальник виправного закладу і прийняв мою заяву. Він повідомив, що зараз моя зустріч із Миколою неможлива ані як уповноваженого, ані як приватної особи”, – написала Денісова.

За її словами, як омбудсмена її не допустили, оскільки не надійшли відповідні документи, а як приватну особу – тому що завершився час подання заяви.

“Втім керівник установи запевнив мене, що мою заяву почнуть розглядати вже на початку тижня”, – додала омбудсмен.

Раніше цього ж дня уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова відвідала незаконно засудженого фігуранта справи “кримських диверсантів” Дмитра Штиблікова, який відбуває покарання в колонії №6 в Омську.

В.о. консула-керівника Консульства України у Новосибірську Олег Фіногенов, який разом з омбудсменом РФ відвідав українського політв’язня, заявив, що той виглядає добре та не висловлює скарг.

Денісова і Москалькова мають зустрітися в Москві 18 червня.

Як писала “Новинарня“, Денісова вирушила до Росії 13 червня, щоб зустрітися з українськими в’язнями Кремля.

У Москві вона зустрілася з керівником апарату омбудсмена РФ, обговоривши деталі своїх візитів до російських таборів.

Наступного дня Денісова повідомила, що її не пустили до ув’язненого в Ямало-Ненецькому окрузі українського режисера Олега Сенцова. Хоча українська сторона наполягала на найшвидшому відвіданні саме його, позаяк Сенцов уже більше місяця як оголосив безстрокове голодування.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.