У Вінниці пішла до суду справа офіцера з військкомату, який викрав у зоні АТО арсенал зброї

 

У старшого лейтенанта, який служить у Вінницькому районному військкоматі, знайшли цілий арсенал зброї, незаконно вивезений ним із зони АТО на Донбасі.
Обвинувальний акт з цього приводу вже передано до суду, повідомили “Новинарні” у військовій прокуратурі Центрального регіону.

Досудове розслідування в цій справі проводило слідче управління ГУ Нацполіції у Вінницькій області за процесуального керівництва військової прокуратури Вінницького гарнізону.

Зазначається, що військовослужбовець Вінницького районного військового комісаріату під час перебування в зоні антитерористичної операції незаконно привласнив пістолет Макарова (ПМ) та вивіз зброю й боєприпаси із зони бойових дій на мирну територію України. У ході обшуку в помешканні старшого лейтенанта ЗСУ було виявлено та вилучено: тротилові шашки, постріли ПГ-7М без стартових порохових зарядів до гранатомета РПГ-7, ручні  протитанкові гранатомети РПГ-26, осколкові наступальні ручні гранати РГН, осколкові наступальні ручні гранати РГД-5, осколкові оборонні ручні гранат Ф-1, а також 1889 набоїв різного калібру.

Обвинувальний акт пішов до суду 8 червня. Прокуратура заявляє про “беззаперечні докази вини військовослужбовця” у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 та ч. 2 ст. 410 Кримінального кодексу України.

У військовій прокуратурі нагадують, що ч. 1 ст. 263 КК України – “носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу” передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. А ч. 2 ст. 410 ККУ – “викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин (…) вчинені військовою службовою особою із зловживанням службовим становищем (..) або такі, що заподіяли істотну шкоду” – карається позбавленням волі на від 5 до 10 років.

Читайте також:
Житомир: судять десантника, який украв і продав
інтерактивний комплекс імітації бойових дій

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна