Житомир: судять десантника, який украв і продав інтерактивний комплекс імітації бойових дій

 

Військова прокуратура Житомирського гарнізону закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо викрадення військовослужбовцем ДШВ комп’ютерних комплектуючих та скерувала до суду обвинувальний акт на суму понад 850 тисяч гривень.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону.

Встановлено, що військовослужбовець-контрактник однієї з військових частин Десантно-штурмових військ у кінці грудня 2017-го та в січні 2018 року здійснив розукомплектування військового майна, а саме – інтерактивного комплексу імітаційного моделювання бойових дій.
Злочин він вчинив з метою продажу комплектуючих військового обладнання. Викритий у здійсненні даного злочину військовослужбовець був затриманий і узятий під варту.

“Загальна вартість вкраденого складає понад 850 тис. грн., при цьому зловмисник у погонах реалізував вказане військове майно за майже 350 тис. грн.”, – інформують у прокуратурі.

У ході проведення слідчих та розшукових дій відділом спеціальної поліції ГУНП Житомирщини “по гарячих слідах” було частково повернуто десантникам викрадене майно на суму понад 370 тис. грн. – його виявили та вилучили в підприємців у Києві та Львові.

Затриманому військовослужбовцю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу  України – “викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану”.

Обвинувальний акт щодо останнього скеровано до Богунського районного суду міста Житомир для розгляду по суті.

Ч. 3 ст. 410 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Читайте також:
Затримання сержантів за крадіжки в ЗСУ: радіостанції на Кропивниччині,
танковий захист – під Черніговом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна