Суд повернув прокуратурі обвинувальний акт по вбивству Вороненкова

 

Шевченківський суд Києва 13 червня розпочав розгляд справи про вбивство російського екс-депутата Дениса Вороненкова. Під час засідання суддя повернув прокуратурі обвинувальний акт у справі для усунення порушень. Про це пише “Українська правда” із посиланням на Владислава Добоша, адвоката одного з обвинувачених Ярослава Тарасенка.

“З причини того, що він не відповідає закону, не сформульоване обвинувачення, взагалі, як кажуть, зшитий нашвидкуруч”, – сказав адвокат.

Повернення акту вимагав захист підозрюваного.

“Там явні порушення закону, незрозуміло, в чому звинувачують Тарасенка. Незрозуміло, в чому його порушення”, – пояснив Добош позицію адвокатів.

На думку адвоката, виправлення акта “буде по строках не дуже великих, бо вони розуміють, що людина під вартою, і справа має бути призначена до розгляду”.

Крім того, під час засідання 13 червня суд продовжив строк тримання під вартою обвинувачених до 11 серпня.

Добош вважає, що підстав для продовження міри запобіжного заходу для його підзахисного не було.

Як інформувала “Новинарня“, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков переїхав разом з родиною до України в жовтні 2016 року.

Політик мав дати свідчення у справі Януковича про держзраду, але був застрелений кілером 23 березня 2017 року в центрі Києва, на перехресті бульвару Тараса Шевченка і вулиці Пушкінської.
Вороненков у супроводі охоронця йшов на зустріч з іншим екс-депутатом з РФ Іллею Пономарьовим. Почалася перестрілка, в якій кілер встиг здійснити кілька пострілів у Вороненкова, а охоронець вистрілив у кілера, і той згодом помер від поранень.

24 березня МВС встановило особу ймовірного вбивці – ним виявився учасник АТО з Нацгвардії, уродженець Севастополя Павло Олександрович Паршов, який проживав у Дніпрі.

Генпрокурор Юрій Луценко назвав гаданого замовника – російський кримінальний “авторитет” Володимир Тюрін (колишній чоловік Марії Максакової – дружини вбитого Вороненкова). Луценко назвав убивство “показовою стратою свідка”.

Запит України в Росію про екстрадицію Тюріна було відправлено 9 жовтня 2017 року, але відповідь не прийшла.

Читайте також:
Розслідування вбивства Вороненкова завершено, – прокуратура

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна