ГПУ не отримала з Росії відповідь на запит про екстрадицію гаданого замовника вбивства Вороненкова

 

Генеральна прокуратура України просить Росію екстрадувати до України підозрюваного в замовному вбивстві колишнього депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова Володимира Тюріна.

Про це з посиланням на джерело в ГПУ повідомляють “Українськi новини”.

За словами джерела агентства, запит про екстрадицію був відправлений ще 9 жовтня, однак російська сторона станом на 24 жовтня не відповіла на зверення.

Нагадаємо, як повідомив генпрокурор Юрій Луценко, українські слідчі встановили всіх учасників злочинної групи, причетної до вбивства в центрі Києва Дениса Вороненкова, і прокуратура передає справу до суду.
За його словами, підозрюваним виявився кримінальний авторитет Володимир Тюрін – колишній чоловік Марії Максакової, яка була  дружиною Вороненкова на момент його вбивства.
Генпрокурор назвав мотиви злочину, який був і в інтересах ФСБ, і керівництва Росії. ГПУ оголосила Тюріну про підозру.

Як повідомляла “Новинарня“, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня в центрі Києва. Його кілер, учасник АТО, помер на операційному столі від поранень, завданих охоронцем.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна