Бойовики обстріляли смт Голубівське на Луганщині, є потерпілі серед цивільних

оновлено

Бойовики обстріляли з міномета житловий квартал окупованого селища Голубівське на Луганщині.
Це сталося 7 червня близько 10:30, повідомляє прес-служба Об’єднаних сил.

Від вибуху постраждали місцеві мешканці. Кількість потерпілих невідома.

“Російські окупанти вдаються до подібних злочинів проти мирного населення з метою дискредитації Об’єднаних сил та залякування громадян”, – зазначають у прес-службі.

Сайт “Остров” оприлюднив фото наслідків вибуху, знайдені в соцмережах. На знімках видно, що уламки посікли маршрутку.

ОНОВЛЕНО. Як розповів на денному брифінгу речник ООС Віктор Шубец, “контрбатарейними радарами та іншими засобами об’єктивного контролю зафіксовано, що обстріл цивільного мікроавтобусу терористами здійснено 82-мм мінометом з північної околиці населеного пункту Донецький, де мешкає цивільне населення, що на окупованій території”.

“Черговий провокаційний обстріл з боку 4-ї окремої мотострілецької бригади російсько-окупаційних військ здійснено з метою звинувачення та дискредитації в суспільстві Об’єднаних сил. Такими терактами окупанти залякують місцеве населення начебто ворожим ставленням до них української влади.
Командування Об’єднаних сил наголошує, що вживає усіх можливих заходів для збереження життя громадян по обидва боки лінії розмежування, не веде обстріли мирних населених пунктів, не розміщує позицій підрозділів в житлових кварталах та поруч з ними”, – заявив представник ОС.

Читайте також:
Спека після двох років тиші. Як Торецьк витримує обстріли та пропаганду бойовиків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна