Саакашвілі в Перемишлі закликав скасувати парламент в Україні й замінити на блокчейн

 

Лідер “Руху нових сил”, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі пропонує Україні повністю відмовитися від інституту парламенту, обласних, міських та інших рад, замінивши їх “інститутом прямої демократії” за допомогою комп’ютерних технологій.

Про це він сказав у неділю, 3 червні, в польському Перемишлі, представляючи свою доповідь “Держава в смартфоні, або як Україні випередити весь світ”, пряму трансляцію якої вів телеканал ZIK.

“Давайте задамо питання щодо нашого парламенту. Він працює на громадян чи на когось іншого? Депутат – це ваш представник? Скільки днів із 365 календарних він виділяє захисту ваших інтересів?”, – зауважив Саакашвілі.

“От хтось вважає, що, наприклад, [Віталій] Хомутиннік (колишній “регіонал”, нині співголова депутатської групи «Відродження». – Н) відстоює ваші інтереси? А таких «хомутинників» там – 450. Або ж наскільки вам реально брати участь у керівництві вашої держави? Окрім того, що ми час від часу туди приходимо і закидаємо їх яйцями і кричимо на вулицях, поки нас не назвуть «зрадниками Батьківщини», вся участь зведена до нуля», – заявив лідер РНС.

На його думку, цю ситуацію не змінить навіть прихід нових облич, тому треба скасувати функції такого органу, як Верховна Рада, замінивши його новітніми комп’ютерними технологіями – такими як блокчейн.

“А саму будівлю парламенту перетворимо в якийсь палац молоді. Можна зробити хороший бенкетний зал, поминки там класно буде відзначати. Можна шоу різні проводити. От Надя Савченко там хотіла піротехнічне шоу провести“, – поіронізував Саакашвілі.

Він запевнив, що нова держава буде абсолютно вільною від бюрократії та наявних регуляцій.

“Знаєте, скільки законів ухвалює український парламент за рік? Декілька сотень. А знаєте, скільки ухвалює англійський? Максимум 10. А в нас вони штампують регуляції, які є хорошим методом виманювати гроші в людей. Держава в смартфоні – це не фантастика, а вже сформована реальність”, – заявив Саакашвілі.

Він запевнив, що після запровадження його пропозицій, “ми заощадимо 120 мільярдів на рік на бюрократії, введемо пряме народоуправління замість очікування чергового месії та полегшимо життя народу”.

“Чому провалюються всі Майдани? З часу першого Майдану ми вимагали, щоб суспільство отримало владу і навчилося будувати свою державу. І всі Майдани мали на меті покласти кінець корупції. І справа не в тому, що природа політиків є корупційною, а в тому, що сама структура держави є безнадійною”, – наголосив Саакашвілі.

Він  заявив, що за 25 років незалежності в Україні “так і не було побудовано держави. А те, чим зараз пишаються так звані лідери, абсолютно непридатне для розвитку країни”.

На його думку, будь-які реформи в Україні приречені на провал. “Скільки не будуй на піску – це все розвалиться”, – вважає Саакашвілі.
Тому, на його думку, “потрібна абсолютно нова система”.

Раніше Саакашвілі оголосив конкурс на найкращий проект, який допоможе реформувати бюрократичну систему в Україні. Перемогу здобула Маргарита Овчаренко, яка представила на прес-конференції свій проект.

“Підходи, які реалізовувалися 3-5 років тому, вже є застарілими. Безумовно, в окремих країнах бюрократія працює – депутати виконують закони, а громадяни живуть достойним життям. Але це історія не про Україну. Тому наша мета не реформувати бюрократичну систему, а знищити її. Натомість нова система має стати технологічно сучасною та випередити час”, – зазначила дівчина.

“Головне – це доступ кожного громадянина, який має паспорт України, до свого особистого кабінету в системі «Блокчейн». І всі інстанції, утримання яких ми оплачуємо зі своїх кишень, будуть непотрібними”, – заявила переможниця конкурсу від Саакашвілі.

“Блокчейн – це найбільш прогресивний механізм захисту інформації. Це технологія, яка дозволить суспільству зберігати інформацію без її знищення, підробки та видалення. Цю систему не можна зламати, оскільки дані одночасно зберігаються на всіх пристроях, де підключена ця технологія”, – пояснила Овчаренко.

Як повідомляла “Новинарня“, в той день, коли відбувалася прес-конференція Саакашвілі, у Перемишлі відбувся марш пам’яті воїнів УНР за участі кількох тисяч українців.

1 червня Окружний адміністративний суд Києва відмовив Саакашвілі у задоволенні позивних вимог до Державної міграційної служби та Адміністрації державної прикордонної служби щодо його реадмісії до Польщі.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду.

Зазначається, що Саакашвілі просив суд визнати незаконним рішення ДМС про його реадмісію до Польщі, визнати незаконними дії ДМС та ДПС з реадмісії, а також позивач просив суд зобов’язати ДМС скасувати відповідне рішення.

“Фактичними обставинами справи, встановлено, що 10 вересня 2017 року в пункті пропуску через державний кордон України «Шегині» Міхеіл Саакашвілі здійснив незаконний перетин державного кордону України з Республіки Польща в Україну без дозволу відповідних органів влади”, -йдеться у заяві суду.

“Факт незаконного перетину державного кордону підтверджується судовими рішеннями, які набрали законної сили, а саме постановою Мостиського районного суду Львівської області, яка залишена без змін відповідною постановою апеляційного суду Львівської області”, – додали там.

Також повідомляється, що Окружним адмінсудом Києва з наданих сторонами документів встановлено, що реадмісія Саакашвілі, як особи, що незаконно перебуває та території України, здійснювалася за стандартною процедурою ініційованою ДМС, на  підставі Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію і ратифікованої відповідним Законом України.

Крім того у суді додають, що також було встановлено, що за результатами розгляду відповідного запиту, польська сторона надала згоду на реадмісію Саакашвілі, про що повідомила ДМС листом, копія якого наявна в матеріалах адміністративної справи.

Читайте також:
Саакашвілі заборонили в’їзд в Україну на три роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна