“Чемпіонат сепаратистів”: збірна угорців Закарпаття – на турнірі з Абхазією та “ДНР/ЛНР”

 

У Лондоні та передмістях британської столиці триває черговий чемпіонат світу КонІФА з футболу, що включає так звані футбольні конфедерації, які не входять до складу ФІФА. Серед команд національних діаспор, самопроголошених квазі-державних та сепаратистських рухів на провідних ролях – збірна угорців Закарпаття “Kárpátalja”.

Кваліфікаційний раунд, який долали угорські закарпатці перед поїздкою до Лондона, охоплював навіть команди так званих “ДНР” та “ЛНР”. Але збірні з ОРДЛО відбір не пройшли.

Як передає “Новинарня“, в “Кубку світу КонІФА 2018”, що проходить на 10 стадіонах, беруть участь 16 команд.

Kárpátalja виграла групу В, зігравши внічию з Північним Кіпром (1:1) та перемігши Абхазію (2:0) і Тибет (5:1). У матчі 3 червня голи забивали: Гайдош, Шандор (пен.), Такач – 2, Шведюк).

Фото з матчу “Карпаталії” з Північним Кіпром:

збірна закарпатських угорців Карпаталія 2018 _Північний Кіпр збірна закарпатських угорців Карпаталія 2018 _1 збірна закарпатських угорців Карпаталія 2018 _2 збірна закарпатських угорців Карпаталія 2018
<
>

5 червня у чвертьфіналі “Карпаталія” зустрінеться з командою Каскадії – біорегіон на тихоокеанському узбережжі Канади і США.

В інших парах у плей-оф зустрічаються: Барава (діаспора Сомалі в Британії) – Північний Кіпр (турецькі сепаратисти на Кіпрі); Паданія (сепаратисти півночі Італії) – Пенджаб (пенджабська діаспора в Британії); Західна Вірменія (вірменська діаспора в Туреччині та ін.) – Секейський край (угорська меншина в Румунії).

Також серед учасників групової стадії були корейська діаспора Японії, Тувалу (незалежна держава – не член ФІФА), Матабелеленд (регіон Зімбабве), діаспора Таміл Ілам, Еллан Ваннін (острів Мен), Кабілія (регіон на півночі Алжиру).

Як пише “UA футбол”, торік закарпатці вже брали участь у змаганнях під егідою цієї КонІФА на чемпіонаті Європи. Тоді команда була представлена багатьма гравцями, які грали паралельно в чемпіонатах районів Закарпатської області. Тепер куратор команди поставився до цього із серйозністю, і склад був сформований також із професійних футболістів – уродженців Закарпаття, які мають паспорт Угорщини та виступають в угорських командах.

“Але так само там можна зустріти знайомих Шандора Розмана та Шандора Вайду із Виноградова (раніше грав за “Славутич” та “Нафтовик-Укрнафту”), Юрія Тому, який нещодавно був гравцем “Говерли” й ФК “Ужгород”, та Золтана Бокшо із Мукачівщини”, – пише видання.

На емблемі “Карпаталії” – контури Закарпатської області та  символіка Угорщини й українського Закрпаття.

При цьому форма команди – жовто-синя.

Участь цієї збірної угорців Закарпаття в “чемпіонаті сепаратистів” обурила багатьох користувачів українських соцмереж.
Зокрема, волонтер Родіон Шовкошитний написав у “Фейсбуці”: “Україну там представляє одна команда. Ні, не “ДНР”. Ні, не “ЛНР”. Це “Закарпаття”. Офіційно команда заявлена угорською мовою Kárpátalja…”
“Як добре, що у нас там (на Закарпатті) 128-ма [бригада] стоїть. Якраз гірсько-штурмовою зробили”, – додав Шовкошитний.

“UA футбол” зазначає, що після минулорічної участі наших футболістів у турнірі на півночі Кіпру ФФУ не відреагувала, і закарпатські спортсмени не були навіть попереджені.
Зазначається, що КонІФА має намір провести наступний чемпіонат Європи на території “ДНР”.

Читайте також:
Екс-футболіст клубу “ДНР” тепер грає на Херсонщині. ФОТО

Гендиректор “Шахтаря” відповів “ДНР”: Нам не по дорозі з тими,
для кого Донецьк не Україна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна