Гендиректор “Шахтаря” відповів “ДНР”: Нам не по дорозі з тими, для кого Донецьк не Україна

 

Генеральний директор ФК “Шахтар Донецьк” Сергій Палкін відповів на заяви незаконної організації “ДНР” про те, що клуб більше не може називати себе донецьким.

“У нас є загальновизнаний принцип: Донецьк – це Україна. Тут усе зрозуміло, і нема про що більше говорити. Тим, хто не поділяє цей принцип, нам з ними не по дорозі”, – сказав гендиректор клубу Ріната Ахметова.

“Я більше не хочу давати відповіді на ці не зовсім правильні коментарі. Повинна бути головна позиція, а решта, мені здається, це гра на благо інших політичних рухів”, – сказав Палкін.

Він додав, що вболівальники з Донецька та інших міст непідконтрольної території (ОРДЛО) їздять на матчі “Шахтаря” на іншу частину України. Але статистики про кількість таких фанатів у клубу немає, передає сайт “Новости Донбасса”.

 

Як інформувала “Новинарня“, 28 лютого 2017 року бойовики “ДНР” зайняли стадіон “Донбас-Арена” в Донецьку, що належить “Шахтарю”, та припинили там роботу гуманітарного фонду Ріната Ахметова.
Ватажок сепаратистів Олександр Захарченко оголосив, що стадіон разом з іншими підприємствами української юрисдикції в ОРДО переходять під “зовнішнє управління ДНР”.
Колись найкращий стадіон України не використовується й занепадає.

Раніше повідомлялося, що “Шахтар” не дозволяє своїм футболістам публічно підтримувати українську армію та писати про це в соцмережах. Таку позицію в клубі Ріната Ахметова пояснюють недоцільністю загострювати політичні позиції з огляду на наявність уболівальників “Шахтаря” в окупованому Донецьку.

28 листопада активісти “Національного корпусу”, серед яких ультраси “Металіста” і “Шахтаря”, зупинили в Харкові автобус “гірників” та провели жорстку “виховну бесіду” з українськими футболістами ФК “Шахтар” з приводу ставлення клубу до АТО та військових ЗСУ.
Ішлося зокрема про бойкот чемпіонами України акції “Мій тато – герой!”, до якої долучаються інші клуби української прем’єр-ліги на вшанування учасників АТО.

Зрештою 29 листопада “Шахтар” вийшов на гру у футболках на підтримку Збройних сил України – “26 років ЗСУ. Пишаємось”.
Таку футболку за рішенням клубу надягнув в тому числі й захисник “Шахтаря” Ярослав Ракицький, який позиціонує себе як “патріот Донецька” та принципово відмовляється співати національний гімн разом з іншими гравцями.

Читайте також:
На “Донбас-арені” зіграють збірні “Сомалі” і “Спарти” на честь Гіві й Мотороли

Президент “Динамо” хоче якнайшвидше грати на “Донбас-арені”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна