У Донецьку вбили американця Рассела Бентлі, який десять років воював на боці Росії – постаралися свої ж

У Донецьку помер чи був убитий 64-річний американець Рассел Бентлі з позивним “Техас”, який з 2014 року воював на боці Росії та працював на російське пропагандистське видання Sputnik.

Про це 19 квітня інформувала російська пропагандистка Маргарита Симоньян.

Подробиць смерті Бентлі вона не розповіла.

Водночас дружина Бентлі Людмила в його телеграм-каналі ще 15 квітня заявила, що її чоловіка незаконно утримують російські військові — танкісти з 5-ї бригади російських військ.

За її словами, Рассела було “жорстко затримано” 8 квітня в районі Автобази в Петровському районі Донецька.

За даними телеграм-каналу Astra, Бентлі зник під час зйомки наслідків удару по військовій частині на Автобазівській вулиці. Люди в камуфляжі, ймовірно, прийняли його за шпигуна і відвезли до військових дізнавачів.

Додамо, що Бентлі приєднався до збройних формувань терористичного угруповання “ДНР” у 2014 році. До 2017 року був у батальйоні “Схід”, співпрацював із пропагандистським виданням Sputnik. У Донецьку одружився з місцевою жінкою, отримав російське громадянство.

Читайте також:
На війні в Україні загинув російський пропагандист Семен Єрьомін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.