Бойовики “ДНР” заблокували роботу гуманітарного фонду Ахметова

 

Озброєні люди заблокували розподільний центр гумдопомоги на “Донбас-арені” в Донецьку та пункти видачі гуманітарного штабу Ріната Ахметова “Допоможемо” на тимчасово непідконтрольній Україні території. Про це повідомляє прес-служба штабу.

“У гуманітарного штабу немає достовірної інформації про причини таких дій. Приміщення, інвентар і вся гуманітарна допомога штабу заблоковані, і волонтери штабу не мають до них доступу”, – йдеться в повідомленні.

Також в штабі зазначили, що понад півмільйона людей похилого віку, інвалідів, молодих мам не зможуть отримати свої набори виживання.

“Гуманітарний штаб готовий відновити роботу, як тільки розподільний центр і пункти видачі будуть розблоковані”, – зазначили у штабі Ахметова.

Попередньо гумштаб Ахметова повідомляв, що пункти видачі пайків закриті “у зв’язку з проведенням санітарно-профілактичних робіт”.

Водночас, зазначають “Новости Донбасса”, в соцмережах повідомляють, що озброєні люди блокують пункти видачі гумдопомоги фонду Ахметова в Макіївці і Харцизьку.

Як інформувала “Новинарня“, напередодні ватажки незаконних організацій “ДНР” і “ЛНР” Олександр Захарченко та Ігор Плотницкий заявляли про наміри “націоналізувати” всі підприємства української юрисдикції (зокрема ті, що належать олігарху Рінату Ахметову) в підконтрольних бойовикам районах Донбасу. На такий крок, за словами лідерів бойовиків, вони підуть, якщо до 1 березня не буде знята залізнична блокада ОРДЛО.

Нагадаємо, стадіон “Донбас-арена” після початку війни на Сході утримується клубом “Шахтар” у робочому стані, зокрема на арені працює благодійний Фонд Ахметова.

Читайте також:
Ахметов віддав базу “Шахтаря” бойовикам, – ЗМІ. КЛУБ СПРОСТОВУЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна