Ультраси провели жорстку бесіду з футболістами “Шахтаря” через позицію щодо АТО. ВІДЕО

 

Активісти партії “Національний корпуc”, серед яких були представники угруповань футбольних ультрас харківського “Металіста” (Kharkiv City Patriots) та донецького “Шахтаря” (The Club), ввечері 28 листопада зупинили автобус з футболістами ФК “Шахтар” для з’ясування політичної позиції клубу та виховних заходів.

Як інформує “Новинарня“, жорстка розмова відбулася в Харкові.

Ішлося зокрема про бойкот чемпіонами України акції “Мій тато – герой!”, до якої долучаються інші клуби української прем’єр-ліги на вшанування учасників АТО.
Також футболісти свого часу відмовлялися вдягати футболку на підтримку Збрйоних сил України.

З боку “Шахтаря” участь у розмові брали збірники Тарас Степаненко, Андрій П’ятов і Ярослав Ракицький. Вони тривалий час заперечували на аргументи ультрасів.

“Якщо ви забули – то ви знаходитеся в Україні. А якщо ви тримаєте орієнтир на донецьку публіку – то ви і грати будете в Донецьку”, – заявив один з ультрасів.

Фанати поставили вимогу вдягнути футболки на підтримку учасників АТО вже на матчі 29 листопада “Шахтар” – “Верес”, який пройде в Харкові.
“Інакше ми будео вимушені взяти на себе відповідальність вирішувати з вами ситуацію”, – заявив один із перемовників, підтвердивши, що це ультиматум.

Воротар Андрій П’ятов розповів, що гравці “Шахтаря” багато допомагають українським військовим, але непублічно. Ультрасам він закинув “заняття піаром”.

Натомість йому нагадали фото з сепаратистами.

“Ти знаєш, скільки я витягав для [українських] солдатів?” – на підвищених тонах заявив П’ятов. Він погодився зателефонувати й отримати підтвердження у підрозділах, яким він допомагав, але не зараз і не на камеру.

Зрештою Тарас Степаненко пообіцяв, що футболісти вийдуть у належних футболках у четвер. Також він говорив про готовність надягнути футболки на підтримку АТОвців на матч чемпіонату 2 грудня.

Однак і після цього він доводив, що показний патріотизм не наповнює бюджет України, натомість “потрібно копати глибше”.

Відео:

Як відомо, “Федерація футболу учасників АТО” та організація “Українці-разом” разом з УПЛ проводять акцію “Мій тато – герой”. Команди виходять на поле за руку з дітьми учасників АТО, які вдягнені в футболки з написом “Мій тато – герой”. Від участі в акції відмовляється лише донецький “Шахтар”.
Зокрема, через позицію “гірників” на гру 25 листопада “Олімпік” – “Шахтар” на стадіоні “Динамо” в Києві діти вийшли без символіки акції.
У “Шахтарі” заявили, що вбачають у ній піар-хід певних сил в українському футболі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що “Шахтар” не дозволяє своїм футболістам публічно підтримувати українську армію та писати про це в соцмережах. Таку позицію в клубі Ріната Ахметова пояснюють недоцільністю загострювати політичні позиції з огляду на наявність уболівальників “Шахтаря” в окупованому Донецьку.

Крім того, гравець “Шахтаря” і збірної України Ярослав Ракицький принципово відмовляється співати національний гімн разом з іншими гравцями.

На даний момент “Шахтар” проводить домашні матчі в Харкові. Клубна “Донбас-арена” захоплена бойовиками.

Читайте також:
Бразилець із “Шахтаря” мусив видалити селфі з українським танком

Керівництво донецького “Шахтаря” змусило гравця видалити з Instagram
пост на підтримку Збройних сил

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна