Суд у Херсоні продовжив арешт євпаторійського “єдинороса” Осьмініна

 

Херсонський міський суд продовжив арешт Сергія Осьмініна – депутата підконтрольної РФ Євпаторійської міської ради від “Єдиної Росії” – ще на 60 діб.
Як передає “Новинарня“, таке рішення суд ухвалив на засіданні у четвер, 31 травня, задовольнивши клопотання сторони обвинувачення.

Сторона обвинувачення мотивувала продовження терміну тримання під вартою проведенням портретної експертизи, яку суд призначив раніше на прохання слідства. Експертизу проводить Миколаївський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України. У зв’язку з завантаженістю експертів, процедура не може бути виконана до закінчення попередньо встановленого терміну тримання під вартою, інформує  “День”.

Експертиза має дати відповідь, чи зафіксований Сергій Осьмінін на відеоматеріалах, які надані слідством на підтвердження його участі в діяльності незаконного органу під назвою “Євпаторійська міська рада” в окупованому Росією Криму.

Суд щодо продовження запобіжного заходу мав відбутися напередодні, 30 травня. Однак адвокат Осьмініна Павло Черненко заявив про відвід слідчого судді Дмитра Гонтара. Заяву про відвід розглянула слідчий суддя Галина Радченко. Заслухавши доводи сторін, Радченко відмовила у клопотанні про відвід і повернула справу на розгляд судді Гонтарю.

Читайте також:
Апеляційний суд залишив під вартою кримського депутата-“єдинороса” Осьмініна

Як повідомляла “Новинарня“, з початку 2018 року СБУ затримала трьох колабораціоністів із органів окупаційної влади в Криму – екс-“міністр охорони здоров’я” Петра Михальчевського (у Києві), екс-заступника “міністра спорту Республіки Крим” Фаруха Камалова, який приїздив на Херсонщину робити біометричний паспорт – їм обом інкримінують ст. 111 КК України – “державна зрада”, а також депутата Євпаторійської міськради Сергія Осьмініна (ч. 2 ст. 110 – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”).

Крім того, на Азовському морі українські прикордонники затримали риболовецький сейнер “Норд” із Керчі, його капітану Володимиру Горбенку висунули дві підозри та обрали запобіжні заходи, зокрема щодо заборони виїзду в Росію та Крим.

Також на Херсонщині затримали й арештували Олену Одновол-Юревич – активістку проросійських організацій в Криму, яка на незаконних виборах президента РФ агітувала і збирала підписи за Володимира Путіна.

Сергій Осьмінін – депутат підконтрольної РФ Євпаторійської міськради окупованого Криму, директор ТОВ “Машсервіс”, уродженець Запоріжжя, 24.03.1966 р.н.
Про його затримання на підконтрольній території, куди Осьмінін приїхав до родичів, Служба безпеки України повідомила 3 квітня.

Щодо Осьмініна СБУ відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 110 ККУ (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Обрання запобіжного заходу Осьмініну в Херсонському міськсуді 5 квітня супроводжувалося сутичками: прибічники кримчанина, зокрема із числа проросійських активістів, атакували силовиків, які конвоювали чоловіка до суду.

Читайте також:
Прокуратура порушила справу про держзраду щодо “людини Портнова”
– кримського колаборанта Коровченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.