Прокуратура порушила справу про держзраду щодо “людини Портнова” – кримського колаборанта Коровченка

 

автор: Тетяна Зоріна

Прокуратура АР Крим (м. Київ) відкрила кримінальне провадження за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України стосовно Сергія Коровченка, якого називають “людиною Портнова” – колишнього заступника голови АП часів Януковича.

Як повідомило “Новинарні” джерело в прокуратурі АРК, справу за статтею Кримінального кодексу “державна зрада” щодо громадянина Коровченка Сергія Володимировича порушили 27 березня.

Коровченко був помічником Андрія Портнова у Верховній Раді V та VI скликань, зокрема й на платній основі (до квітня 2010 року). 2011 року його переводять до Криму.

У штаті уряду АР Крим Сергієві Коровченку вдалося досягти неабияких успіхів та зробити кар’єру юриста. Усього за два роки він із рядового помічника Анатолія Могильова, який на той час очолював Раду міністрів АРК, став міністром юстиції автономного Криму.

На момент окупації півострова Росією Сергій Коровченко працював начальником головного управління Міністерства юстиції України в АР Крим. На цій посаді він залишався й надалі – допомагав окупантам у здійсненні незаконних процедур, спрямованих на юридичне оформлення захоплення АРК Росією.

Сергія Коровченка у ЗМІ називають одним з авторів документа, яким навесні 2014 року було встановлено “особливий статус Криму”.
Ідеться про постанову ВР АРК, з приводу якої, за даними нардепа від “НФ” Андрія Левуса, СБУ порушила кримінальне провадження про держзраду стосовно Андрія Портнова.

Також прізвище Коровченка фігурує в так званих “плівках Глазьєва”, опублікованих Генеральною прокуратурою України.
У тій розмові активного учасника захоплення Криму, директора російського Інституту країн СНД Костянтина Затуліна та радника Путіна Сергія Глазьєва останній називає Сергія Коровченка “людиною Медведчука”, “їхнім хлопцем”, якого треба “зберегти” (на посаді міністра).

Незважаючи на наявність поважного покровителя – Медведчука, Коровченку не вдалося отримати посаду в уряді колабораціоністів. Ставши непотрібним новій владі після перетворення Криму на суб’єкт РФ, він змушений був повернутися на материкову Україну.

Із 2015 року Коровченко працював адвокатом у Києві. У цьому ж році виявив бажання стати суддею касаційного адміністративного суду, але за конкурсом не пройшов.

Не без допомоги тих самих впливових покровителів, він активно долучився до політичної діяльності. Більше того – навіть пролобіював “закріплення” за собою виборчого округу №210 у Прилуках Чернігівської області, де сьогодні активно працює, сподіваючись на майбутніх виборах обратись там до Верховної Ради.
Коровченко вдягає вишиванку, критикує владу та бере участь у публічних заходах на Чернігівщині як представник ВО “Батьківщина”.

Екс-нардеп від ВО “Батьківщина”, заступник голови АП 2014 року кримчанин Андрій Сенченко не приховує здивування, що такі люди, як Коровченко, можуть зараз представляти партію Тимошенко.

На думку Сенченка, всі, хто свого часу пробував увійти до складу окупаційної адміністрації, мають відповідати. І, звісно, Коровченко не має морального права балотуватися в український парламент.

Однак Сергій Коровченко, незважаючи на порушену кримінальну справу, продовжує “засівати” округ – вочевидь маючи надію, що таки потрапить до Верховної Ради і сховається там за недоторканністю.

Але, схоже, що його плани будуть скориговані прокуратурою. І цілком можливо, що скоро ми побачимо черговий судовий процес над кримським зрадником, який спробує видавати себе за жертву політичних переслідувань.

Читайте також:
Затриманий СБУ на Херсонщині депутат-колабораціоніст із Криму
– Сергій Осьмінін. ФОТО

Суд продовжив арешт екс-урядовця з окупованого Криму Фаруха Камалова.
ФОТОРЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна