Доба ООС: за смерть двох воїнів ЗС України ворог заплатив 15 життями

 

Минулої доби, 21 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною. Бойові дії тривали вздовж всієї лінії зіткнення.

Як повідомляє прес-центр ООС, під час бойових дій двоє наших захисників загинули та дев’ять було поранено.
За даними розвідки, знищено 15 та поранено 13 бойовиків зі складу російсько-терористичних військ.

Як сказано у ранковому зведенні, впродовж минулої доби окупанти, нехтуючи Мінськими угодами та нормами міжнародного гуманітарного права, 53 рази порушували режим припинення вогню, з них 30 разів – застосовували 122-мм артилерію, 120- та 82-мм міномети.

На Луганському напрямку ворог активізувався в районі населеного пункту Троїцьке. На Донецькому напрямку активна оборона підрозділів Об’єднаних сил тривала в районах населених пунктів Зайцеве, Луганське, Новолуганське, Майорськ, Шуми, Залізне, Південне, Новгородське, Авдіївка, Мар’їнка, Новогнатівка.
Не припиняються бойові дії на Маріупольському напрямку в районах населених пунктів Чермалик, Водяне та Широкине.

За даними Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню, противник ввечері випустив 13 мін по населеному пункту Зайцеве.

“Підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь не дозволяючи окупантам витіснити наших захисників з вигідних оборонних позицій.
Біля Авдіївки та Мар’їнки були застосовані контрснайперські заходи, після чого обстріли українських позицій припинилися”, – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що впродовж вчорашньої доби противник активними наступальними діями намагався витіснити ЗСУ зі звільненого селища Південне, яке атакував з трьох напрямків. При цьому ворог “сіяв паніку серед мирних жителів Горлівки та вів вогонь безпосередньо по місту Торецьк”.

З початку поточної доби, 22 травня, втрат в українських військ немає.

Як інформувала “Новинарня“, двоє українських військових у понеділок загинули під час бою з ворожою ДРГ в районі Південного.

Читайте також:
Вдалий рейд: батальйон “Донбас-Україна” захопив у полон трьох бойовиків. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна