Вдалий рейд: батальйон “Донбас-Україна” захопив у полон трьох бойовиків. ФОТО

оновлено

Розвідувально-диверсійна група 46-го окремого батальйону спецпризначення “Донбас-Україна” зі складу Об’єднаних сил провела вдалий рейд у ворожий тил.
Як повідомляє прес-центр ООС, це було зроблено пізно ввечері в неділю, 20 травня, “з метою виявлення вогневих засобів противника, що ведуть обстріли мирних населених пунктів”.

В ході ведення рейду був виявлений спостережний пост противника. Під час короткого бою одного бойовика було знищено, трьох захоплено в полон. Втрат серед наших воїнів немає, зазначає прес-центр ООС.

“Донбасівців” зробили фото захоплених бойовиків та їхньої зброї:

рейд 46 бат Донбас Україна - полонені _3 рейд 46 бат Донбас Україна - полонені _2 рейд 46 бат Донбас Україна - полонені _1 рейд 46 бат Донбас Україна - полонені _4
<
>

“Наразі троє полонених та їхня особиста зброя передані співробітникам Служби безпеки України зі складу Об’єднаних сил. Тривають слідчі дії”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що командира групи та особовий склад, який брав участь у рейді, представлено до державних нагород.

ОНОВЛЕНО. Як уточнив командир батальйону “Донбас-Україна” В’ячеслав Власенко, вихід на вогневі позиції противника було здійснено в районі н.п. Гольмівський.

“В ході проведення бойової операції рішучими діями бійців на чолі із заступником командира батальйону одного терориста було знищено (уроженця м. Бєлгород, РФ) та ще трьох бойовиків із зброєю захоплено у полон (уроженці міст Єнакієве та Горлівка).
Розвідгрупа успішно і без втрат повернулася до розташування свого підрозділу”, – написав “Філін” Власенко у “Фейсбуці”.

Як повідомляла “Новинарня“, військові 46 обспп “Донбас-Україна” тримають оборону на півночі Донеччини, зокрема в районі зайнятих ЗСУ півроку тому сіл Травневе і Гладосове неподалік від Горлівки.

Водночас вдалий рейд окремо не згаданий у ранковому звіті прес-центру операції Об’єднаних сил 21 травня.
Зазначається, що інтенсивні бойові дії тривали на Світлодарському, Горлівському, Донецькому та Маріупільському напрямках. Російсько-окупаційні війська 55 разів порушували режим припинення вогню, з них 19 разів застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю.
Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику.

“Менш напружена обстановка була на Луганщині, де інтенсивні бойові дії тривали переважно на «Світлодарській дузі» – в районах населених пунктів Троїцьке та Луганське”, – сказано в повідомленні.

Під час бойових дій за минулу добу та сьогодні Об’єднані сили втрат не мають, зазначили у штабі.

Читайте також:
Неподалік від патруля ОБСЄ на Луганщині прогримів вибух

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.