Неподалік від патруля ОБСЄ на Луганщині прогримів вибух

 

На ділянці розведення сил і засобів у районі міста Золоте на Луганщині за 300–500 метрів від патрулів СММ ОБСЄ стався вибух.

Про це йдеться в оперативному звіті Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Зазначається, що в неділю, 20 травня, о 11:04 два патрулі СММ у складі десяти співробітників на чотирьох броньованих автомобілях перебували на відстані приблизно 20 метрів південніше блокпоста збройних формувань, розташованого на ділянці розведення сил і засобів у районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська).

З автомобілів вийшли усі члени патрулів, п’ятеро з них розмовляли з двома неозброєними членами збройних формувань. Окрім того, вони бачили ще від п’яти до восьми членів збройних формувань, котрі ходили навколо блокпоста на ділянці розведення.

“Об 11:06 члени патрулів почули вибух невизначеного походження за 300–500 метрів на північ (за оцінкою, у межах ділянки розведення сил і засобів)”, – йдеться у звіті.

СММ раніше зафіксувала зенітну установку (ЗУ-23, калібр 23 мм) приблизно за 10 метрів на північний захід від згаданого блокпоста на ділянці розведення.

Обидва патрулі негайно покинули цей район та благополучно повернулися до своїх баз у н. п. Сєвєродонецьк (підконтрольний урядові, 74 км на північний захід від Луганська) та н. п. Кадіївка (кол. Стаханов, непідконтрольний урядові, 50 км на захід від Луганська) відповідно.

Читайте також:
Ворог вдруге з початку доби накрив важкою артилерією Зайцеве,
зруйновано будинок

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна