Волкер і представниця генсека ООН зустрілися з родичами українських заручників та зниклих безвісти

 

У середу, 16 травня, рідні українських заручників з окупованих територій, родичі політв’язнів Кремля і матері зниклих безвісти військових зустрілися зі спеціальним представником США з питань України Куртом Волкером, а перед цим – зі спеціальним представником генерального секретаря НАТО з питань “Жінки. Мир. Безпека” Клер Хатчінсон.

Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

“Під час цих зустрічей ми поінформували високих гостей про катастрофічну ситуацію з пошуком зниклих (їх в списку більше 300 осіб, цивільних і військових), про недопуск МКЧХ до окупованих територій і блокування Росією в рамках Мінської групи механізму з пошуку зниклих.
Ми очікуємо від наших партнерів з країн НАТО, в першу чергу від США і країн «нормандського формату» більш рішучих дій і підтримки задля звільнення заручників і політв’язнів”, – заявила Геращенко у “Фейсбуці”.

Також вона зазначила, що “розповіли про заборону телефонних дзвінків, проблеми з передачею листів, недопуск консулів і лікарів, про катування, погіршення стану здоров’я в’язнів, голодування – оголошені Володимиром Балухом і Олегом Сенцовим”.

“Говорили про в’язнів на окупованих Донбасі і в Криму, а також в РФ. Ми дякуємо партнерам за увагу до цієї теми, але очікуємо більших спільних дій. Українці мають бути вдома. Дякую родинам за мужність і боротьбу”, – додала Геращенко.

Для звільнення українських заручників, які утримуються як на території РФ, так і в окупованому Криму та на Донбасі, необхідний тиск усього світу на Росію, наголосила вона.

Читайте також:
На засіданні ТКГ в Мінську говорили про “вибори” в ОРДЛО та осетинів у Донецьку

Як вижити в полоні та після нього

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна