На засіданні ТКГ в Мінську говорили про “вибори” в ОРДЛО та осетинів у Донецьку

 

Чергове засідання Тристоронньої контактної групи та чотирьох підгруп відбулося в Мінську 16 травня. Про це у “Фейсбуці” написала уповноважена президента з питань мирного урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає “Новинарня“.

Українська сторона під час переговорів застерігла Росію від планів організувати чергові “вибори” на території ОРДЛО.

“З нашого боку чітко наголошено, що будь-які “вибори” на тимчасово окупованих територіях Донбасу, у разі їх проведення Російською Федерацією, будуть нікчемними та не матимуть жодних правових наслідків. Й за це має бути відповідальність РФ”, – додає Геращенко.

Представникам ОБСЄ та СММ українські делегати повідомили про участь військових “Південної Осетії” у “параді” 9 травня в Донецьку. Представники України звернули увагу на те, що за “міждержавною угодою” 2017 року між РФ та “Південною Осетією” підрозділи армії останньої входять до складу Збройних сил Росії.

Як повідомили члени гуманітарної підгрупи, Росія досі ігнорує пропозиції щодо обміну 23-х своїх громадян.

“Це викликає величезне занепокоєння, особливо на фоні останніх тривожних новин про погіршення стану здоров‘я наших політв‘язнів і заручників, про оголошене О.Сенцовим голодування, тривале голодування В.Балуха. Питання заручників потребують тиску всього світу на РФ”, – зазначила Геращенко.

Читайте також:
Росія не хоче виміняти в України 23 своїх громадян. ОРДЛО просить 80 на 15, – ТКГ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна