Росія не хоче виміняти в України 23 своїх громадян. ОРДЛО просить 80 на 15, – ТКГ

 

Росія не відповіла на пропозицію щодо обміну 23 громадян РФ, засуджених за злочини проти територіальної цілісності і суверенітету України, на  українців-політв’язнів Кремля. Ідею про такий обмін озвучили українські представники Тристоронньої контактної групи в Мінську, що відбулася 4 травня. Про це у “Фейсбуці” написала уповноважена президента з питань мирного урегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко, передає “Новинарня“.

“Росіяни стоять на своїй позиції: нас там нет. Натомість, представники ОРДЛО, повністю контрольовані РФ, включають цих росіян в списки “ополчєнцев”, вимагають від української сторони негайного звільнення беркутівців, терористів, росіян, вимагають передати ім більше 80 злочинців і говорять, що віддадуть нам не більше 15 наших громадян. Це неприйнятно”, – додає Геращенко.

Вона додала, що проблемою залишається відсутність інформаціі про багатьох заручників – мовляв, їх просто ховають по тюрмам і не дають жодного підтвердження їх утримання.

Як інформувала “Новинарня“, попередній великий обмін з ОРДЛО відбувся 27 грудня у форматі 233 на 74.

Читайте також:
Як відбувався великий обмін полоненими 27 грудня

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна