На Чернігівщині через алкоголь загинув контрактник 72 омбр. ОНОВЛЕНО

оновлено

Cолдат-контрактник 72-ї ОМБр ім. Чорних Запорожців І. A. Усик загинув під час проведення навчань на одному з полігонів Чернігівської області.
Про це 4 травня повідомила прес-служба бригади, передає “Новинарня“.

Нещасний випадок стався через порушення заходів безпеки – зловживання алкоголем при використанні бронетехніки.

За фактом загибелі чоловіка 1996 р.н. призначено службове розслідування.

“Командування бригади та оперативного командування ,,Північ” висловлює щирі співчуття родині загиблого військовослужбовця”, – додають у повідомленні.

ОНОВЛЕНО. НП сталася на загальновійськовому полігоні смт Гончарівське в Чернігівському районі (ППД 1-ї танкової бригади). Військовий механік-водій на БМП наїхав на співслужбовця, повідомили у військовій прокураторі Центрального регіону.

Як встановили слідчі, обидва військовослужбовці залишилися після проведення навчань поблизу тактичного поля, щоб відремонтувати дві бойові машини піхоти. Перед ремонтом хлопці придбали у селищі алкоголь та випили його “на місці подальшої трагедії”.

Винуватець загибелі, закінчивши ремонт, вирішив під’їхати до іншої БМП, щоб взяти її на буксир. Проте він не помітив товариша по службі, який ліг відпочивати поблизу цієї бойової машини.

Молодик на БМП наїхав на нього, від чого потерпілий отримав  травми, несумісні з життям.

На місце події викликали медичного працівника, який провів невідкладні реанімаційні заходи, проте врятувати юнака не вдалося.

Стан алкогольного сп’яніння винуватця трагедії становив 0,44 проміле.

Наразі зареєстровано кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 415 КК України (Порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної машини, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого).

ОНОВЛЕНО. Командування 72 ОМБр заперечує твердження щодо стану алкогольного сп’яніння водія БМП.

“За повідомленням медичного персоналу, військовий водій, що скоїв наїзд знаходився в шоковому стані. З метою зняття шокового стану водію було тричі надано ліки, що знімають стресовий стан.
За наслідками експертизи, що проводила військова служба правопорядку особистими засобами, результатом стало 0,44 пром., при вживанні заспокійливих ліків на спиртовій основі”, – сповіщає прес-служба 72-ї механізованої бригади, зазначаючи, що інформація уточнюється.

Читайте також:
На Рівненщині військовий загинув через необережне поводження зі зброєю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна