Пожежа у військовому лісгоспі на Чернігівщині: також задіяли авіацію

 

На Чернігівщині рятувальники локалізували пожежу на території військового лісгоспу поблизу смт Гончарівське, де дислокується 1-ша окрема танкова бригада Сухопутних військ ЗСУ та полігон.

Як повідомили у прес-службі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області, пожежу лісової підстилки поблизу Гончарівського було локалізовано близько 18:00 на орієнтовній площі близько 20 га окремими осередками.

Авіацією ДСНС (літаком Ан-32П та вертольотом МІ-8) було здійснено 18 скидів води.

Гасіння пожежі триває, загрози населеним пунктам немає. До ліквідації залучено 26 одиниць техніки та 138 осіб особового складу, з них від ДСНС – 16 одиниць техніки та 55 чоловік особового складу.

Загоряння на території Чернігівського військового лісгоспу біля смт Гончарівське виникло близько полудня. Спершу повідомлялося про горіння лісової підстилки на площі близько 10 га з перекиданням вогню на молоді хвойні насадження.

Як інформувала “Новинарня“, полігон у Гончарівському одного разу вже горів – у липні 2016 року.

Нагадаємо, сьогодні ж спалахнула пожежа з детонацією боєприпасів на технічній території 65-го арсеналу у Балаклії Харківської області, де проходили роботи з очищення та розмінування решти боєприпасів, які не розірвалися під час минулорічної пожежі (у березні 2017-го).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна