Голова Бундестагу: Нам ще вчора потрібна спільна європейська армія

 

Європейський Союз повинен посилити військово-політичну співпрацю та створити власну армію, зважаючи на складні загрози у глобалізованому світі.

Про це заявив голова німецького Бундестагу Вольфганг Шойбле, передає DW.

“На моє особисте переконання, нам потрібна європейська армія. Краще вчора, ніж завтра чи післязавтра”, – сказав спікер Бундестагу.

За словами ветерана німецької політики, в безпековій та оборонній політиці ЄС “необхідне” і “реалістично можливе”, як і раніше, різко розходяться.

Водночас Шойбле додав, що після рішення про вихід Великої Британії зі складу ЄС було зроблено значні кроки вперед.
Зокрема прогресом він назвав новий європейський оборонний союз PESCO (Permanent Structured Cooperation – організація країн Євросоюзу у сфері безпеки та оборони).

75-річний Вольфганг Шойбле – один із лідерів ХДС, голова партії в 1998-2000 рр., багаторічний керівник фракції християнських демократів у Бундестазі (1991-2000 рр.).
У 1989-1991 і 2005-2009 рр. – міністр внутрішніх справ ФРН, у 2009-2017 рр. – федеральний міністр фінансів.
У 1984-1989 рр. (ще в Західній Німеччині) – глава канцелярії федерального канцлера ФРН, міністр в особливих справах ФРН.
Голова Бундестагу з 24 жовтня 2017 року.

Читайте також:
Офіційно затверджено військову співпрацю країн ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна