КНДР заморожує ядерну програму й закриває полігон. Трамп задоволений

 

Глава Південної Кореї Кім Чен Ин оголосив, що КНДР припинить ядерні та ракетні випробування і закриє випробувальний ядерний полігон на півночі країни.
Про це з посиланням на Центральне інформаційне агентство КНДР (KCNA) повідомляє південнокорейська агенція Yonhap.

“З 21 квітня Північна Корея припинить ядерні випробування і запуски міжконтинентальних балістичних ракет”, – йдеться в повідомленні агентства.

Зазначається, що “Північ припинить ядерне випробування в північній частині країни, щоб підтвердити обіцянку припинити ядерні випробування”.

Також Пхеньян відмовляється від застосування ядерної зброї, якщо для нього не буде ядерної загрози, і зобов’язується не передавати ядерні технології іншим державам.

За даними KCNA, таке рішення Пхеньяна було прийнято на пленарному засіданні центрального комітету правлячої робочої партії Північної Кореї в п’ятницю, 20 квітня.

Президент США Дональд Трамп привітав повідомлення з КНДР.

“Північна Корея погодилася заморозити всі ядерні випробування і закрити великий полігон. Це дуже хороші новини для Північної Кореї і всього світу – великий прогрес!” – написав Трамп в “Твіттері”.

Глава Білого дому зазначив, що чекає зустрічі з північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Читайте також:
Кандидат на пост держсекретаря США Майк Помпео здійснив таємний візит
у КНДР, – ЗМІ

Ситуація на Корейському півострові різко загострилася у вересні 2017 році після серії ракетних пусків і ядерних випробувань, проведених КНДР.
Радбез ООН, ЄС і США ввели нові санкції проти Пхеньяна. США і Південна Корея закликали світове співтовариство чинити тиск на Пхеньян.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.