США і Євросоюз посилюють санкції проти КНДР

 

Посли країн ЄС досягли первинної домовленості про накладення більших економічних санкцій на Північну Корею, виходячи за межі останніх санкцій ООН. Про це пише Reuters з посиланням на заяви чиновників та дипломатів.

“Сьогодні (22 вересня) посли країн-членів ЄС домовилися про пакет нових автоматичних заходів”, – заявив у коментарі агенції чиновник Євросоюзу.

Очікується, що санкції будуть введені щодо восьми корейських чиновників.

Планується, що це рішення буде прийнято міністрами закордонних справ ЄС на черговому черговому засіданні 16 жовтня.

Напередодні, 21 вересня, президент США Дональд Трамп заявив про підписання нового указу, який дозволить посилити санкції проти осіб та компаній, що ведуть торгівлю з Північною Кореєю.

“…Я оголошую про нове розпорядження, яке щойно було підписане, що значно розширює наші повноваження, спрямовані на окремі компанії, фінансові установи, які фінансують та сприяють торгівлі з Північною Кореєю”, – заявив Трамп журналістам перед зустріччю з лідерами Японії і Південної Кореї.

Як повідомляється, ці санкції можуть бути застосовані проти людей та організацій, які ведуть бізнес із КНДР. Зокрема, йдеться про текстильні, рибопромислові, технологічні та інформаційні компанії.

“Наш новий указ перекриє джерела доходів, які фінансують зусилля Північної Кореї з розробки найбільш смертоносних видів зброї, відомих людству”, – сказав Трамп.

Раніше президент США під час виступу на Генеральній Асамблеї ООН у Нью-Йорку заявив, що Сполучені Штати можуть змести з лиця землі Північну Корею, якщо агресивні дії Пхеньяна змусять їх захищатися.

Після цього Північна Корея заявила, що може провести найпотужніші випробування водневої бомби в Тихому океані.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна