Трамп в ООН: Ми маємо відкинути загрози суверенітетові – від України до Південно-Китайського моря

 

Президент США Дональд Трамп у своєму першому виступі на сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, який відбувся 19 вересня, закликав світ відкинути загрози суверенітетові країн і згадав при цьому Україну.

“Ми маємо відкинути загрози суверенітетові – від України до Південно-Китайського моря”, – сказав Трамп, маючи на увазі агресію Росії проти України і територіальні претензії Китаю, що в деяких випадках загрожують суверенітетові країн регіону Південно-Китайського моря, передає “Радіо Свобода”.

Президент США говорив і про інші актуальні теми, зокрема, про ракетну проблему КНДР.

За його словами, “Північній Кореї настав час зрозуміти, що відмова від ядерної зброї є єдиним прийнятним майбутнім”.

Трамп також закликав членів Генасамблеї ООН зробити більше для протистояння Північній Кореї через її програми створення ядерної зброї і балістичних ракет, ніж уже запроваджені санкції проти Пхеньяна.

“Якщо [США] будуть змушені захистити себе або своїх союзників, у нас не буде іншого вибору, як повністю знищити Північну Корею”, – сказав Трамп, якого цитує “Гардіан”.
Він додав, що сподівається, що до цього все ж не дійде і режим Кім Чен Ина зазнає поразки.

Дональд Трамп також згадав Іран, який він назвав “економічно спустошеною країною-ізгоєм”, головний експортний продукт якої – насильство.
Ядерна угода з Іраном шести світових держав, серед того і США, стала великою помилкою Сполучених Штатів, сказав Трамп, який давно різко критикує цю угоду.

Як відомо, в четвер, 21 вересня, у штаб-квартирі Об’єднаних Націй запланована зустріч Дональда Трампа і президента України Петра Порошенка, який теж бере участь у сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Як очікується, Порошенко на ГА ООН звучить ініціативу щодо розміщення миротворців на Донбасі.

Читайте також:
Сенат США виділив Україні $500 млн. на оборону

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна