Трамп готовий зустрітися з Кім Чен Ином. ОНОВЛЕНО

 

Президент США Дональд Трамп погодився провести зустріч із главою комуністичної Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ином.
Про це заявив радник з нацбезпеки Південної Кореї Чунг Юй Йонг у Білому домі, передає CNN.

Зустріч повинна відбутися до кінця квітня 2018 року.

Підкреслюється, що Трамп буде першим президентом США, який зустрінеться з лідером КНДР, що стане “дипломатичним проривом”.

Йонг додав, нібито КНДР запевнила, що  “утримається від будь-яких подальших ядерних або ракетних випробувань”.

ОНОВЛЕНО. Зустріч Дональда Трампа і Кім Чен Ина можлива, якщо керівництво КНДР зробить “конкретні кроки”, заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Зокрема, за її словами, зустрічі не буде, поки КНДР не вдасться до конкретних дій щодо денуклеаризації, які відповідають її обіцянкам.

“Давайте не забувати, що Північна Корея дещо обіцяла. Вони обіцяли денуклеаризацію. Вони обіцяли припинити ядерні та ракетні випробування, і вони визнали, що ми будемо продовжувати свої військові навчання”, – зазначила Сандерс.

Речниця додала, що США не підуть на поступки і продовжать політику максимального тиску, незважаючи на видиме потепління в дипломатичних відносинах із КНДР.

Читайте також:
КНДР у відповідь на заяви Трампа пригрозила вибухом водневої бомби
в Тихому океані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна