Російські слідчі офіційно зменшили кількість жертв пожежі в Кемерові

 

Російське слідство визначило, що остаточне число загиблих під час пожежі в торговельному центрі “Зимова вишня” в місті Кемерово – 60 осіб.

Про це повідомила офіційний представник Слідчого комітету РФ Світлана Петренко на сайті відомства.

“Результати роботи з перевірки всіх звернень про зниклих під час пожежі людей, а також отримані висновки експертів дозволили слідству визначити остаточну кількість загиблих під час пожежі – їх 60”, – зазначила вона.

За словами Петренко, слідчі опізнали всіх загиблих під час пожежі.

“Слідчими отримані висновки всіх генетичних експертиз у кримінальній справі про пожежу в Кемерові. Усі загиблі ідентифіковані, видано дозволи на поховання 37 осіб”, – сказала представниця СК.

Повідомляється, що раніше за результатами процедури опізнання родичам були видані дозволи для поховання 23 загиблих.

Як писала “Новинарня“, раніше російські екстрені служби заявляли про 64 жертви (серед них 41 дитина). Згодом було оприлюднено список із прізвищ 25 загиблих (тих, кого вже було ідентифіковано на той час), ще 38 людей значилися зниклими безвісти.

Водночас учасники ініціативних груп склали свій список загиблих і зниклих безвісти, в якому значилося 85 прізвищ.

Нагадаємо, 25 березня у російському місті Кемерово сталася пожежа в ТРЦ “Зимняя вишня”, під час якої, зокрема, загинуло багато дітей.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна