Число жертв пожежі в Кемерові може зрости до сотні. Зниклих безвісти – 38

 

Зниклими під час пожежі в торгово-розважальному комплексі “Зимова вишня” у російському місті Кемерово числяться 38 осіб.
Про це йдеться в повідомленні на сайті міської адміністрації 27 березня.

Серед зниклих безвісти – щонайменше 25 дітей.

У тому ж повідомленні – прізвища 25 загиблих. Очевидно, йдеться про тих, чиї останки вже опізнали.

Раніше екстрені служби заявляли про 64 жертви (серед них 41 дитина). Тоді як учасники ініціативних груп склали свій список загиблих і зниклих без вісти. У ньому – 85 прізвищ.

Цього дня, 27 березня, в Кемерові декілька сотень людей зібралися на стихійний мітинг. Люди вимагали оприлюднити повну інформацію про пожежу, заявляли, що влада применшує кількість жертв, висловлювали невдоволення роботою рятувальників і наполягали на проведенні чесного і ретельного розслідування.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про оголошення дня жалоби 28 березня в зв’язку із загибеллю людей у Кемерові.

Слідчий комітет Росії заявив про “кричущі порушення” протипожежної безпеки в ТРК “Зимова вишня”. Порушена кримінальна справа, триває слідство.

Читайте про трагедію:
Пожежа в ТРЦ російського Кемерова: 64 жертви, багато дітей. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна