Бойовики традиційно зірвали розведення сил біля Станиці Луганської

 

Бойовики “ЛНР” зірвали заплановане на 25 квітня розведення сил у Станиці Луганській.
Про це інформує українська сторона СЦКК, заявляючи, що близько сьомої години ранку 19 квітня бойовики російсько-окупаційних військ вкотре порушили режим тиші на ділянці розведення сил і засобів сторін неподалік Станиці Луганської.

“Традиційно, обстріл позицій ЗС України бойовики здійснили з вогневих позицій на горі Князь Ігор застосувавши станкові протитанкові гранатомети. Про зазначене українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ”, – зазначено в повідомленні на ФБ-сторінці штабу АТО.

“Українська сторона СЦКК розцінює зазначене як явне небажання ватажків окупаційної адміністрації РФ виконувати у цьому районі вимоги Рамкового рішення щодо розведення сил і засобів на лінії розмежування сторін.
У свою чергу, підрозділи сил антитерористичної операції готові до початку відведення власних сил і засобів за умови неухильного виконання ватажками окупаційної адміністрації РФ вимог Мінських домовленостей”, – ідеться в заяві.

Як інформувала “Новинарня“, попереднього разу штаб АТО інформував, що бойовики зірвали розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, попередньо заплановане на 13 квітня.

Читайте також:
Генерал з СЦКК пояснив, чому противник атакує Широкине і Світлодарськ
та не йде з-під Станиці

Як повідомляла “Новинарня“, на переговорах ТКГ в Мінську 21 вересня 2016 року було підписано угоду про відведення військ і озброєнь у трьох зонах безпеки – біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.
Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожної зі сторін. По суті це означає створення квадрату безпеки 2 км у глибину і 2 км в ширину.
Представник України в ТКГ Євген Марчук пояснював, що перші три ділянки “важливі не з військової, а з гуманітарної точки зору”: наприклад, у Станиці Луганській є підірваний міст і КПВВ, і літнім людям дуже складно ходити по цьому мосту.

До теперішнього часу розведення сил відбулося тільки в районах Золотого і Петрівського на Донеччині. У Станиці Луганській відведення було багаторазово зірване через незгоду сторін здавати вигідні позиції і, формально, через обстріли.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.