Біля Петрівського й Золотого після відведення військ розмінували місцевість

 

У зоні відведення військ в районі села Петрівське Волноваського району Донецької області проведено розмінування місцевості, водночас у районі міста Золоте на Луганщині місцевість залишається замінованою. Про це повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко на брифінгу 10 жовтня.

“Стан справ щодо реалізації Рамкової угоди з розведення сил і засобів, ухваленої Тристоронньою контактної групою: Золоте – розведення відбулося, місцевість не розмінована, КПВВ не працює через протидію бойовиків; Петрівське – розведення відбулося, місцевість розмінована; Станиця Луганська – розведення не відбулося через регулярні обстріли з боку противника (крайній епізод відбувся 6 жовтня одразу після опівночі)”, – зазначив речник МОУ.

За словами Лисенка, для моніторингу виконання Рамкової угоди у Золотому та Петрівському відбулися польоти БПЛА місії ОБСЄ.

Читайте також:
ЗСУ скасували відведення військ біля Станиці Луганської через обстріли

Нагадаємо, в ніч із 8-го на 9 жовтня на Луганщині відбувся бій українських підрозділів із диверсійно-розвідувальною групою бойовиків. Внаслідок підриву на розтяжці загинув один, зазнав поранень ще один боєць ЗСУ.

Як писала “Новинарня“, 21 вересня в Мінську було підписано Рамкове рішення Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі про розведення сил і засобів у трьох зонах на лінії розмежування. Документом передбачено розведення на 1 км з кожного боку в Золотому, Петрівському і Станиці Луганській.

1 жовтня розведення сил відбулося в Золотому на Луганщині, 7 жовтня – у Петрівському на Донеччині. На 9 жовтня було заплановано розведення сил у Станиці Луганській.

У повідомленні МОУ за неділю не вказано, на який термін перенесено розведення сил і засобів біля Станиці.

Читайте також:
Тука: Розглядається ще три зони розведення військ. Мета – досягти миру

Касьянов порівняв розведення військ із буйним сусідом у вашій хаті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна