Біля Золотого ЗСУ й бойовики розвели війська на 2 км. “Салютували” новим обстрілом

 

На Луганщині неподалік від Золотого відбулося розведення військ ЗСУ і бойовиків. Це сталося 1 жовтня близько опівдня, повідомив прес-офіцер сектору “Луганськ” Валентин Шевченко в ефірі “5-го каналу“.

“На околиці міста Золоте відбулося розведення на визначенні представниками ОБСЄ конкретних рубежів. Після відповідного сигналу військовослужбовці, які несуть службу на спостережних постах, відійшли на визначені рубежі. Заздалегідь військовослужбовці провели роз’яснювальну роботу серед місцевого населення попередили їх, що вони їх не залишають, не покидають і гарантують безпеку. Також представники місії ОБСЄ підтвердили, що на тій стороні також відбулося відведення військ. На встановлену відстань (1 км – “Н”). Кількість особового складу вони не повідомляють”, – сказав Шевченко.

Прес-офіцер додав, сторони звільнили по одному кілометру квадратному по лінії розмежування. Утім, уже за декілька хвилин після розведення, за словами Шевченка, бойовики із гранатометів відкрили вогонь неподалік Новоолександрівки (12 км від Золотого).

Читайте також:
У рамках розведення військ відкривається КПВВ “Золоте”

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську Тристоронньою контактною групою було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі в трьох “зонах безпеки” площею 2 кв. км. Одна з них – у районі міста Золоте Луганської області, де розташований КПВВ “Золоте”, який не працює через обстріли. Мета – відремонтувати його й запустити, зазначав учасник переговорів Євген Марчук.

Згідно з домовленостями, СММ ОБСЄ має здійснювати на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення,о відведення військ має відбуватися “дзеркально” в присутності ОБСЄ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна