У рамках розведення військ відкривається КПВВ “Золоте”

 

На неділю, 2 жовтня, заплановано відкриття контрольного пункту в’їзду-виїзду “Золоте” в Луганській області. Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

“У рамках підготовки до реалізації рамкової угоди про розведення сил і техніки у районі н.п. Золоте противником обладнується пункт пропуску. Підготовлено відкритий автомобільний майданчик, встановлено модулі для розміщення митного і прикордонних постів. Відкриття пункт пропуску заплановано на 2 жовтня ц.р.” – ідеться в зведенні.

Нагадаємо, 21 вересня в Мінську Тристоронньою контактною групою було підписано рамкову угоду про розведення сил і засобів на Донбасі в трьох “зонах безпеки” площею 2 кв. км. Одна з них – у районі міста Золоте Луганської області, де розташований КПВВ “Золоте”, який не працює через обстріли. Мета – відремонтувати його й запустити, зазначав учасник переговорів Євген Марчук.

Згідно з домовленостями, СММ ОБСЄ має здійснювати на постійній основі моніторинг та верифікацію процесу розведення сил і засобів на узгоджених ділянках розведення,о відведення військ має відбуватися “дзеркально” в присутності ОБСЄ.

Після спорудження у березні 2016 року КПВВ “Золоте” досі не запрацював. Сторона сепаратистів “ЛНР” заблокувала його відкриття на рівні мінських переговорів та через обстріли.

“Золоте” – єдиний КПВВ на Луганщині, призначений для проїзду автомобілів, а не лише для пропуску пішоходів.

Як повідомила Держприкордонслужба, минулої доби, 30 вересня, пасажиро-транспортний потік у контрольних пунктах в’їзду-виїзду, що на лінії розмежування в зоні проведення АТО, залишався динамічним.
Загалом КПВВ перетнуло майже 26 тисяч осіб та 4,4 тисячі транспортних засобів. Найбільший рух спостерігався в контрольних пунктах “Мар’їнка”, де оформлено 6170 осіб, та “Новотроїцьке” – 6 тисяч громадян.

У суботу вранці, 1 жовтня, у КПВВ перебувало на в’їзд та виїзд, відповідно: “Зайцеве” – 30/200; “Мар’їнка” – 220/170; “Новотроїцьке” – 0/20; “Гнутове” – 55/30 автомобілів.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду працюють в штатному режимі, за винятком КПВВ “Станиця Луганська”, де зранку 1 жовтня незаконні збройні формування в односторонньому порядку на дві години призупиняли пропуск.

Читайте також:
Бойовики обстріляли пункт пропуску “Золоте” із новітньої російської гвинтівки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна