Розведення сил біля Станиці Луганської знову зірвалося

 

Бойовики знову зірвали розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської, попередньо заплановане на 13 квітня.

Про це в четвер, 12 квітня, повідомила українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, передає прес-центр штабу АТО.

“Вчора близько 20:35 на ділянці розведення російсько-окупаційні війська застосували стрілецьку зброю по позиціях Збройних сил України”, – йдеться в повідомленні.

Про подію українська сторона СЦКК поінформувала Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ.

Штаб зазначає: “Провокаційні обстріли окупантами Станиці Луганської мають сталу тенденцію, мета яких – зрив розведення сил і засобів сторін за будь-яких умов”.

Українська сторона запевняє, що підрозділи ЗСУ готові до відведення сил і засобів, за умови дотримання ватажками окупаційної адміністрації РФ вимог Мінських домовленостей.

Читайте також:

Генерал з СЦКК пояснив, чому противник атакує Широкине і Світлодарськ
та не йде з-під Станиці

Як повідомляла “Новинарня“, на переговорах ТКГ в Мінську 21 вересня 2016 року було підписано угоду про відведення військ і озброєнь у трьох зонах безпеки – біля Станиці Луганської, Золотого і Петрівського.
Угода передбачає відведення по 1 кілометру кожної зі сторін. По суті це означає створення квадрату безпеки 2 км у глибину і 2 км в ширину.
Представник України в ТКГ Євген Марчук пояснював, що перші три ділянки “важливі не з військової, а з гуманітарної точки зору”: наприклад, у Станиці Луганській є підірваний міст і КПВВ, і літнім людям дуже складно ходити по цьому мосту.

До теперішнього часу розведення сил відбулося тільки в районах Золотого і Петрівського на Донеччині. У Станиці Луганській відведення було багаторазово зірване через незгоду сторін здавати вигідні позиції і, формально, через обстріли.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна