У Росії школяр-наці напав з ножем на однокласників та вчительку

 

У Росії учень 9-го класу з нацистськими нахилами напав на школу в місті Стерлітамак (Башкирія). Він був озброєний ножем, крім того, підпалив клас.

Одній з учениць, щоб врятуватися, довелося вистрибувати з вікна, вона серйозно постраждала, пише Telegram-канал Mash. Поранень зазнали ще одна учениця і педагог, у якої важкі ножові поранення.

Повідомляється, що 17-річний Артем Тагіров (так звуть зловмисника) облив кабінет інформатики, де проходив урок, запалювальною рідиною і спробував підпалити, а далі намагався накласти на себе руки – різав себе ножем по горлу.

Нападника затримали.

Російські ЗМІ повідомляють, що так Тагіров нібито мстився учням за знущання. При обшуках у зловмисника знайшли список ворогів, – він вів поіменний “чек-лист”, вказуючи, хто і яку образу йому завдав.

Про підготовку нападу Тагіров у “ВКонтакте” попереджав знайомих ще за рік, а також за місяць до події.

Крім того, Тагіров публікував у “ВКонтакте” фотографії з нацистською свастикою і був активним учасників “груп-колумбайнів” – послідовників організаторів масового вбивства в американській школі “Колумбайн” 1999 року.

Читайте також:
Урок від “Беркута”: на Вінниччині поліцейський підстрелив колегу перед школярами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна