Урок від “Беркута”: на Вінниччині поліцейський підстрелив колегу перед школярами

 

У сільській школі на Вінниччині капітан поліції – колишній боєць “Беркута” – поранив свого колегу лейтенанта на очах у сорока учнів. Це сталося в селі Рубань Немирівського району, у класі, де правоохоронці розповідали дітям про особливості своєї роботи й показували прийоми самооборони.
Колишні “беркутівці” зараз також служать у роті поліції особливого призначення, повідомляє ТСН.

Поліцейські принесли в школу зброю, бронежилети, щит, інші засоби захисту, розклали на столах перед класом.
На уроці один із поліцейських вдавав нападника, а інший – показував дітям, як захиститися від ножа. Останній повалив колегу на підлогу, і за мить пролунав постріл. Діти сиділи в кількох метрах. Вчителі і діти одразу і не збагнули, що постріл був справжній, ідеться в сюжеті.

Зараз поранений перебуває в лікарні. Медикам заборонили пускати до нього відвідувачів. Відомо, що куля влучила йому в живіт.

Речник обласної поліції запевняє, що після операції життю 34-річного лейтенанта загрози немає.

Капітана поліції уже відсторонили від служби.

“Постріл був здійснений з необережності через порушення інструкції з безпеки при поводженні зі зброєю з його бойової зброї, яка була при ньому, тому що працівник поліції отримав для супроводження цих зразків зброї до школи”, – повідомила Анна Олійник, речник Нацполіції у Вінницькій області.

У поліції проводять службову перевірку. Винуватцю загрожує до двох років обмеження волі.

Батьки учнів Рубанської школи обурені, адже про специфічний урок нічого не знали. Дітей після побаченого і пережитого навіть не відпустили зі школи – вони змушені були досидіти до кінця уроків.

Читайте також:
Аваков визнав, що серед спецназу поліції третина – старі “беркути”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна