Сумновідомий сербський снайпер “ДНР” “Декі” Берич виїхав до Москви

 

Сербський найманець “ДНР”, сумно відомий снайпер Деян Берич “Декі” виїхав із зони бойових дій на Донбасі до Москви. 
На сторінці “Вконтакте” він розмістив своє фото на Червоній площі столиці РФ, передає “Новинарня” з посиланням на УНІАН.

“Був у гостях у друга. Записали інтерв’ю і потім погуляв трішки Москвою”, – написав Берич у соцмережі.

“Від відчуття війни тяжко відходити. Кожного разу, коли дзвонить телефон, очікую почути голос “Малиша”, який каже: “Збирайся, їдемо”, — додав найманець.

Нагадаємо, у грудні 2017 року з донесення розвідки стало відомо, що на Донецький напрямок зайшла група сербських найманців-снайперів, зокрема повернувся їхній ватажок – Деян Берич, позивний “Декі”.

Декі – медійний персонаж, він провів у зоні АТО вже кілька ротацій, воюючи на боці бойовиків “ДНР” – в Авдіївській промзоні, на Маріупольському напрямку тощо.

У січні 2017 року Берич перебував у Москві, де лікувався після важкого поранення, отриманого в бою з ЗСУ 2016 року. Тоді куля пройшла через грудну клітку серба, зачепивши хребет.

У березні 2018 року сепаратисти повідомляли про незначне ушкодження Декі: куля влучила йому в бронежилет на грудях, але не завдала поранення.

Варто зазначити, що в грудні-березні почастішали убивства українських військових на лінії розмежування снайперами противника.
Зокрема, в снайперському бою під Маріуполем загинули “азовець” Баррет, а слідом за ним Упрямий.

Читайте також:
У Сербії розповіли, скількох найманців переслідують за війну на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна