Хто такий серб Деян Берич, який знову приїхав на Донбас убивати українців. ВІДЕО

 

За інформацією розвідки штабу антитерористичної операції, на Донецький напрямок зайшла група сербських найманців-снайперів. Їхній ватажок – Деян Берич, позивний “Декі”.
Як передає “Новинарня“, про це 19 грудня повідомляє прес-центр штабу АТО.

“Цей мерзотник неодноразово приїжджав на Донбас з метою наживи, воюючи на стороні російсько-окупаційних військ проти Збройних сил України”, – заявили у штабі українських військ.

“Сербські найманці за російські брудні гроші мають намір вбивати українських військовослужбовців на лінії бойового зіткнення та вчиняти провокації проти цивільних мешканців прифронтових населених пунктів.
Ці негідники є зрадниками сумління та людських цінностей. Вони погодилися за три десятки «кремлівських срібників» проливати кров патріотів та захисників Української землі”, – сказано в заяві.

Сили АТО висловлюють готовність “зустріти непроханих гостей і відправити за рахунок міністерства оборони Російської Федерації туди, звідки прибули”.

Як відомо, сербський снайпер Деян Берич “Декі” – медійний персонаж, він провів у зоні АТО вже кілька “ротацій”, воюючи на боці бойовиків “ДНР” – в Авдіївській промзоні, на Маріуполсьькому напрямку тощо.

У січні 2017 року Берич перебував у Москві, де лікувався після важкого поранення, отриманого в бою з ЗСУ 2016 року. Куля пройшла через грудну клітку серба, зачепивши хребет.
Тоді найманець казав, що повернутися у стрій він поки ще не готовий, бо повністю не оговтався від поранення і не поновив сили.

В одному з інтерв’ю недолугому кремлівському пропагандисту Грему Філліпсу Берич заявляв: якщо українські силовики організовують масштабний наступ, то він без роздумів візьме гвинтівку в руки і знову відправиться на фронт захищати жителів “народних республік”.

Варто зазначити, що останніми тижнями почастішали убивства українських військових на лінії розмежування снайперами противника.

Як інформувала “Новинарня“, на початку листопада листопада спалахнув дипломатичний конфлікт між Києвом і Белградом через заяви української сторони про те, що Сербія не карає своїх громадян – найманців, які воюють на Донбасі на боці незаконних збройних формувань.

Читайте також:
Дипскандал: Бєлград погрожує санкціями послу України,
який заявляє про сербських найманців на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна