У Сербії розповіли, скількох найманців переслідують за війну на Донбасі

 

Прокуратура Сербії з кінця 2014 року порушила 45 справ щодо найманців, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном, в тому числі на Донбасі.

Про це повідомила представниця прокуратури Белграда Татьяна Секулич, повідомляє сербське видання Politika.

Провадження були відкриті щодо осіб, які підпадають під дію статті 386а Кримінального кодексу Сербії.

2016 року прокуратура висунула обвинувачення у вчиненні злочину “найманство” 24 особам.

Вищий суд Белграда раніше повідомив, що минулого року виніс рішення стосовно 28 осіб, які брали участь у військових конфліктах за кордоном.

Як відомо, Сербія у жовтні 2014 року внесла зміни до Кримінального кодексу, які передбачають позбавлення волі на строк до 10 років для осіб, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном або вербують людей для участі у таких конфліктах.
Таким чином Сербія вирішила боротися з тими, хто їздить воювати на боці проросійських сепаратистів на Донбасі, а також на боці “Ісламської держави” в Сирії.

Видання зазначає, що зараз в Україні і Сирії залишаються лише кілька десятків сербів, пише “Європейська правда“.

Водночас Служба безпеки України 11 жовтня заявила, що лише на території, підконтрольній угрупованню “ЛНР”, від початку конфлікту на Донбасі воювали більш як 300 громадян Сербії.

Посол України у Сербії Олександр Александрович заявляв, що Сербія не реагує на дані щодо участі її громадян у війні на Донбасі, і це призвело до дипломатичного конфлікту між Києвом та Белградом.

Читайте також:
На Покрову під Маріуполем знищили сербського найманця “ДНР”, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна