Сербія не відреагувала на заяви Києва про участь сотень її громадян у війні проти України, – посол

 

Посол України в Сербії Олександр Александрович заявляє, що українська сторона інформувала Белград про участь сербських громадян у війні на сході України на боці незаконних збройних формувань, але реакції сербської сторони на це не отримала.

“Ми посилали інформацію уряду Сербії, але, на жаль, не отримали відповіді”, – сказав посол, якого цитує “Радіо Свобода”.

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що Україна є дружньою для Сербії країною, і додав, що сербські суди ухвалили вердикти щодо осіб, які воювали за кордоном.

“Не знаю, що ще ми маємо зробити. Жодна людина не має дозволу державних органів Сербії брати участь у воєнних діях за кордоном, на Донбасі, у Криму чи в будь-якій частині конфлікту між Росією і Україною”, – сказав Вучич.

Як відомо, голова СБУ Василь Грицак 11 жовтня заявив, що лише на території, підконтрольній угрупованню “ЛНР”, від початку конфлікту на Донбасі воювали понад 300 громадян Сербії.
“Ми уже надсилали до цієї країни дані щодо бойовиків, які воювали проти українського війська на Донбасі, – розповів Грицак. – Ми маємо конкретні адреси і дуже багато прізвищ”.

Голова СБУ нагадав, що в 2014 році в Сербії ухвалили закон, згідно з яким громадяни цієї країни мають притягуватися до відповідальності за участь у збройному конфлікті на Донбасі, “як тільки до них дотягнуться руки правосуддя Сербії”.

Читайте також:
Правоохоронці Словаччини взялися за своїх найманців у “ДНР”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна