Діти президента Сирії Асада торік відпочивали в Криму в “Артеку”

 

Троє дітей президента Сирії Башара Асада – сини Карім і Хафез та дочка Зейн – влітку 2017 року відпочивали в окупованому РФ Криму, у дитячому центрі “Артек”.

Цю інформацію підтвердив директор “Артеку” Олексій Каспржак, передає російське радіо “Говорить Москва“.

“Так, вони відпочивали. Вони відпочивали як звичайні діти. Діти з таким прізвищем у нас були. Хто їх тато, я не знав”, – сказав директор табору.

Каспржак зазначив, що в таборі можна відпочивати лише одну зміну в рік, і для дітей сирійського диктатора винятків не робили. Розмовляли діти англійською та арабською мовами.

“По-моєму, їм сподобалося. Вони досить спортивні діти, якщо я правильно пам’ятаю”, – зазначив Каспржак.

Сирійський президент Башар аль-Асад сам розповів, що його діти в минулому році були в кримському таборі “Артек”. Про це повідомив журналістам координатор групи Держдуми РФ зі зв’язків із парламентом Сирії, представник “Єдиної Росії” Дмитро Саблін.

Про те, що діти з Сирії відпочинуть в окупованому Криму, Саблін повідомляв ще в травні 2017 року, пише РІА ФАН. Він заявляв, нібито мова йде про учнів школи-інтернату для дітей загиблих сирійських військових.
“Ці діти, як і діти з Донбасу, які приїдуть в «Артек» разом з російськими школярами, не з чуток знають, що таке війна”, — анонсував російський депутат – уродженець Маріуполя, який є першим заступником голови Всеросійської громадської організації ветеранів “Бойове братство”.

Читайте також:
Учасник Євробачення від Болгарії виступав в окупованому Криму. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна