Перевірка України після Кемерова: в ДержНС назвали небезпечні ТРЦ

 

В ході масштабної перевірки по всій Україні безпеки закладів масового перебування людей виявлено понад 15 тисяч порушень.

Про це повідомив голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін під час засідання уряду в середу, 11 квітня.

За його словами, загалом перевірено на сьогодні 1319 об’єктів, із яких 937 дошкільних та шкільних закладів, 56 лікарень зі стаціонарним лікуванням, 326 торговельно-розважальних центрів та об’єктів дозвілля.

“Під час перевірок виявлено понад 15 тисяч порушень, з яких більше 5 тисяч не усувалися протягом тривалого часу. Найгірший стан з виконанням приписів склався в Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконується понад 60% раніше запропонованих заходів”, – заявив голова ДержНС, якого цитує прес-служба відомства.

Микола Чечоткін зазначив, що на керівників об’єктів накладено 1200 адміністративних стягнень. За порушення вимог пожежної безпеки до суду подано позови на закриття 37 об’єктів, з них 16 ТРЦ, 18 дошкільних і шкільних закладів, три лікарні.

“Серед поданих до суду матеріалів на зупинку роботи увага до питань безпеки практично не приділяється в ТРЦ “Альтаїровський” в місті Одеса, ТРЦ “Рікос” та супермаркеті “Колібріус” у Рівненській області, де шляхи евакуації не відповідають вимогам норм, а системи протипожежного захисту роками залишаються в непрацездатному стані”, – заявив голова ДСНС.

За словами Чечоткіна, по місту Києву із 357 об’єктів, які підлягають перевірці, перевіряють 9 торгівельних центрів.
“З яких уже сьогодні можна говорити, що в “Магелані” та “Дрімтауні” вже виявлені порушення, які створюють небезпеку людям”, – додав він.

Результати перевірки мають бути опубліковані на сайті ДСНС та оновлюватись щотижнево.

Як повідомляла “Новинарня“, 28 березня прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Держслужбі з надзвичайних ситуацій спільно з іншими відомствами провести масштабні перевірки торговельних центрів, кінотеатрів, інших місць масового скупчення людей.
Ця перевірка була спричинена масштабною пожежею в ТРЦ у російському Кемерові, де загинули 64 особи, зокрема більшість дітей.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна