Порошенко поговорив із Вселенським патріархом про мир і Помісну церкву

 

Під час візиту зо Стамбула в понеділок, 9 квітня, президент України Петро Порошенко провів зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм І.

“Символічно, що наша зустріч відбувається у ці святкові дні, коли мільйони українців ідуть до Церкви. Для мене велика честь вітати вас словами “Христос воскрес!” – сказав Порошенко патріарху Константинопольському.

Як передає прес-служба президента. Варфоломій привітав український народ зі святом Великодня. “Ми молимось за мир в Україні”, – зазначив він.

Президент України розповів про свою поїздку до Маріуполя і Волновахи напередодні Великодня, де люди потребують миру і припинення російської агресії.

Патріарх Варфоломій І подякував Петру Порошенку за його миротворчість, зокрема заклик до миру під час його Великоднього звернення.

Зазначається, що під час зустрічі глава держави також відзначив важливість запровадження Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні, чого прагне український народ.

Читайте також:
Як військові АТО Великдень відзначали. ФОТО, СОЦМЕРЕЖІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна