Міністр соцполітики Рева пообіцяв не підвищувати пенсійний вік десять років

“Пенсійний вік українців не підвищуватиметься принаймні десять років, – Андрій Рева” – новина з таким заголовком вийшла у вівторок, 3 квітня, на сайті Міністерства соціальної політики України.

Проведена в Україні пенсійна реформа дозволила відстрочити необхідність підвищення пенсійного віку для українців принаймні ще на десять років, повідомила прес-служба  з посиланням на заяву глави Мінсоцу Андрія Реви.

“За прогнозами демографів, через 10 років нам доведеться знову повертатися до цього питання”, – додав міністр.

Прес-служба нагадала, що Міжнародний валютний фонд наполягав на підвищенні в Україні пенсійного віку. При цьому український уряд запропонував диференційовану систему виходу на пенсію в залежності від страхового стажу. Цей механізм було розроблено в Україні, він є новітнім у світовій практиці, зазначила прес-служба Мінсоцу.

“Якщо я працюю 35 років, я повинен мати можливість у 60 років піти на пенсію. А мій колега працює 15 років. Чому ми маємо з ним разом іти на пенсію в 60 років? Я більше працював, а значить, моя робоча сила більше зносилася, тому я маю піти раніше, тому що мій вік немічності раніше настає. А він не працював так інтенсивно – значить, піде пізніше”, – зазначив Рева.

Міністр додав, що переконати МВФ в правильності такого підходу було нескладно, адже спілкування відбувалося мовою цифр і розрахунків.

Як інформувала “Новинарня“, закон про загальне пенсійне забезпечення в Україні був прийнятий 3 жовтня 2017 року. Згідно із законом, розмір пенсії кожного громадянина України розраховується за новою формулою і залежить від страхового стажу, а також розміру заробітної плати під час трудового періоду життя.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна