Нардепа Бакуліна оголосили в розшук

 

Національна поліція оголосила в розшук народного депутата з фракції “Опозиційний блок” Євгена Бакуліна, якого підозрюють у привласненні та відмиванні коштів в особливо великих розмірах.

Це зазанчено на сайті Міністерства внутрішніх справ України в розділі “Розшукувані особи”.

У відомстві зазначають, що Бакулін зник 19 березня ц.р., запобіжного заходу до нього не застосовувалось.

 

Як інформувала “Новинарня“, Верховна Рада дала згоду зняття недоторканності й арешт Бакуліна 15 березня.

Екс-голові “Нафтогазу” часів Януковича Євгену Бакуліну інкримінують заволодіння коштами НАК “Нафтогаз Україна” у сумі 449 млн 963 тисячі гривень, закінчений замах на заволодіння коштами цього ПАТ у сумі 5 млрд. 100 млн. 36 тис. гривень, а також у заволодінні майном і коштами “Чорноморнафтогазу” у сумі 404 млн. 374 тис. доларів при закупівлі нафтовидобувних платформ.

Розгляд подань на Бакуліна у комітеті та сесійній залі відбувся без Бакуліна, який повідомив листом про незадовільний стан здоров’я. За деякими даними, він уже тривалий час перебуває в Росії.

Як відомо, Бакулін у 2007 році, а також із 2010 по 2014 роки (за президентства Януковича) обіймав посаду голови правління НАК “Нафтогаз України”.

У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі “вишки Бойка” для “Чорноморнафтогазу”.
25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн. грн.

За версією слідства, самопідйомні плавучі бурові установки В312 – “Петро Годованець” та В319 – “Україна”, збудовані, відповідно, у 2010 і 2012 році компанією Keppel Corporation (Сінгапур), були придбані за значно завищеними цінами із застосуванням корупційної схеми.
За його словами свідка, у процесі закупівлі вишок посадові особи вкрали приблизно 144 млн. доларів. Зокрема, 25 млн. доларів перерахували компанії, підконтрольній Світлані Бакуліній, доньці тодішнього голови “Нафтогазу”.

Бурові установки отримали неофіційну назву “вишки Бойка” за ім’ям екс-міністра енергетики Юрія Бойка, за сприяння якого відбулася операція.

Зараз ці вишки ПАТ “Чорноморнафтогаз” незаконно присвоєні російськими окупантами Криму.

Читайте також:
Фігурант справи “вишок Бойка” Корнійчук здався Генпрокуратурі

Генпрокурор надіслав у Раду подання на нардепа Бакуліна, якого там давно немає

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна