Генпрокурор надіслав у Раду подання на нардепа Бакуліна, якого там давно немає

 

Генпрокурор Юрій Луценко підписав подання до Верховної Ради про надання згоди на затримання народного депутата від “Опоблоку” Євгена Бакуліна.

Про це 16 лютого повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко.

“Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав подання про притягнення до кримінальної відповідальності, надання згоди на затримання, подання про обрання запобіжного заходу народному депутатові від “Опозиційного блоку” Євгену Бакуліну”, – написав Лисенко у “Фейсбуці”.

За даними електронної системи “Рада“, Бакулін востаннє реєструвався на засіданнях ВР улітку 2016 року. Ймовірно, він перебуває за кордоном.

Як інформувала “Новинарня“, про те, що ГПУ проситиме Верховну Раду дати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності Євгена Бакуліна у “справі про вишки Бойка/Януковича”, генпрокурор Юрій Луценко заявив 2 лютого. Генпрокурор зазначав, що подання стосуватиметься прохання дати дозвіл на притягнення Бакуліна до відповідальності за статтями 255 (створення організованого злочинного угрупування), 191 (розкрадання державних коштів) та ін.

Як відомо, Бакулін у 2007 році, а також із 2010 по 2014 роки (за президентства Януковича) обіймав посаду голови правління НАК “Нафтогаз України”.

Як відомо, Євген Бакулін очолював “Нафтогаз України” за президентства Віктора Януковича з березня 2010 року по березень 2014 року.
У березні 2014 року його затримали за підозрою в розкраданні коштів в особливо великих розмірах у справі “вишки Бойка” для “Чорноморнафтогазу”.
25 квітня Печерський суд Києва відпустив Бакуліна під заставу в 10 млн. грн.

За версією слідства, самопідйомні плавучі бурові установки В312 – “Петро Годованець” та В319 – “Україна”, збудовані, відповідно, у 2010 і 2012 році компанією Keppel Corporation (Сінгапур), були придбані за значно завищеними цінами із застосуванням корупційної схеми.
За його словами свідка, у процесі закупівлі вишок посадові особи вкрали приблизно 144 млн. доларів. Зокрема, 25 млн. доларів перерахували компанії, підконтрольній Світлані Бакуліній, доньці тодішнього голови “Нафтогазу”.

Бурові установки отримали неофіційну назву “вишки Бойка” за ім’ям екс-міністра енергетики Юрія Бойка, за сприяння якого відбулася операція.

 

Зараз ці вишки ПАТ “Чорноморнафтогаз” незаконно присвоєні російськими окупантами Криму.

Читайте також:
Фігурант справи “вишок Бойка” Корнійчук здався Генпрокуратурі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна